Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 12. 2022,
8.00

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Planet TV serija Umori na podeželju

Petek, 9. 12. 2022, 8.00

1 leto, 4 mesece

To je serija, ki jo obožujejo tudi zvezdniki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Na Planetu lahko vsak četrtek in petek ob 19.45 spremljate priljubljeno serijo Umori na podeželju (Midsomer Murders). V nadaljevanju vam razkrivamo deset zanimivosti o seriji, ki jih gotovo še ne poznate!

Umori na podeželju je britanska kriminalistično-dramska serija, ki se predvaja že od leta 1997. Detektivska drama se osredotoča na glavni lik policijskega inšpektorja Toma Barnabyja, ki ga igra John Nettles, in na njegov trud za razrešitev različnih zločinov, ki se zgodijo na izmišljenem angleškem podeželju Midsomerja.

John Nettles
Planet TV Igralec razkril: Pisala mi je dolga erotična pisma

1. Gre za eno najbolj priljubljenih dramskih serij na televiziji, predvajajo jo v več kot 200 državah po vsem svetu, gledanost pa ni nikoli padla pod šest milijonov.

2. Orlando Bloom, Olivia Colman, Henry Cavill, Sam Heughan, Tom Ellis, Lesley Manville in Stephen Moyer so le nekateri izmed številnih slavnih obrazov, ki so se pojavili v seriji.

Orlando Bloom je le eden izmed mnogo slavnih obrazov, ki so nastopili v seriji. | Foto: Britbox Orlando Bloom je le eden izmed mnogo slavnih obrazov, ki so nastopili v seriji. Foto: Britbox 3. Steve Redgrave, dobitnik zlate olimpijske medalje v veslanju, je v epizodi Dead in the Water, posneti na regati Henley julija 2004, upodobil samega sebe.

4. Likalnik, ponev, pokvarjen mikrofon, drogiran konj, vile, tekoči nikotin, strupene glive, omarica za pijačo, prekopalnik, kladivo, vrtalnik, zamašek, steklenice, strupena žaba, sponka za klobuk in ugrabitev Nezemljanov. To je le nekaj posrednih krivcev za umore, ki jih razrešuje policijski inšpektor v seriji.

Pierce Brosnan
Planet TV Poškodbam se ni izmuznil niti kot James Bond

5. Prvotni naslov serije je bil Barnaby.

6. The Killings at Badger's Drift, pilotska epizoda serije, je pritegnila kar 13,5 milijona gledalcev. Zaradi tega je postala najbolj gledana posamezna drama leta 1997.

7. Po govoricah sodeč so nekdanji premier David Cameron, Sharon Stone, Joan Collins in Johnny Depp veliki oboževalci serije.

Planet na obisku
Planet TV Spoznajte Čatež in Posavje, destinacijo, polno priložnosti

Če vas pot zanese v Veliko Britanijo in ste velik oboževalec serije, pa ne smete prezreti še zadnjih treh zanimivosti:

8. V čokoladnici Rumsey's Chocolatier v mestu Thame so ustvarili prav poseben recept The Barnaby Bun. Po navdihu detektiva Barnabyja lahko med ogledom mesta uživate v ročno izdelanih čokoladnih lizikah.

9. Pivovarna Loddon v mestu Buckinghamshire je imela osrednjo vlogo v epizodi Night of The Stag. V spomin na to so zvarili pivo z imenom epizode, ki ga je mogoče kupiti v njihovi trgovini ali na spletu.

Pivo je degustirala tudi igralska zasedba serije. | Foto: Loddon Brewery Pivo je degustirala tudi igralska zasedba serije. Foto: Loddon Brewery 10. V gostilni The Argyll Pub v Henleyju si lahko privoščite kozarec piva Midsomer! Uporabljen je bil tudi v epizodi Last Year's Model iz leta 2006, na prizorišču pa lahko stopite za bar in poskusite popiti slabega pol litra njihovega zvarka Midsomer, ob čemer boste dobili tudi fotografijo.

Priljubljeno serijo Umori na podeželju lahko na Planetu spremljate vsak četrtek in petek ob 19.45! Naj vam ne uidejo tudi zanimive filmske vsebine, ki ji bodo sledile takoj po njenem koncu. Zamujene epizode pa si lahko brezplačno ogledate tudi na Planeteka.si.

Petra Kraljev
Planet TV Hrvaška igralka priznala: Ne bojim se kritik
Na prvo žogo
Planet TV Posteljne aktivnosti med nogometnim prvenstvom: da ali ne?
Exatlon
Planet TV To je po vrnitvi v domovino Karolini dejal Boris
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte