SiolNET. Planet TV Novosti
0,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Doc – v dobrih rokah

Tako so posneli prizore, v katerih je bil igralec brez noge

0,70

termometer

V zdravniški seriji Doc – v dobrih rokah, ki jo na Planetu lahko spremljate ob četrtkih in petkih ob 19.45, enega najbolj priljubljenih likov Riccarda Bonvegno igra Pierpaolo Spollon, ki je razkril, kako so posneli prizore, v katerih je imel na nogi protezo. Nekateri gledalci so se namreč spraševali, če je igralec tudi v resnici brez noge.

Doc – v dobrih rokah Planet TV Bo njegovo vlogo prevzela kar lepa oskarjevka?

Pierpaolo Spollon je priznal, da je bilo prizore, v katerih je moral pokazati, da je brez ene noge in nosi protezo, vse prej kot lahko posneti. Njegov lik je namreč v v nesreči ostal brez ene noge, v pripravah na vlogo se je zato igralec posvetoval celo s pravimi zdravniki, za snemanje teh prizorov pa so uporabili tudi posebne učinke. 

Doc – v dobrih rokah

"V nekaterih tovrstnih prizorih smo uporabili posebne učinke. Dvignil sem nogo in koleno položil na protezo in pri tem poskušal čim bolje loviti ravnotežje. Potem so mojstri posebnih učinkov v postprodukciji izbrisali mojo pravo nogo. V prizorih, kjer je moj lik sneman v hrbet, je mojo vlogo prevzel fant, ki mi je pomagal pri pripravi na vlogo in je pri 14 letih zares ostal brez noge."

Tudi ta lik v seriji je bil torej delno navdahnjen z resnično zgodbo, kot celotna serija, ki temelji na zgodbi primarija Pierdanteja Piccionija, ki je po prometni nesreči in poškodbi možganov izgubil spomin za zadnjih 12 let.

Kdo si ti? Planet TV Nocoj na sporedu prva oddaja najbolj odbitega šova te pomladi

S to vlogo pa so se Pierpaolu Spollonu na nek način uresničile tudi otroške sanje, saj je želel postati veterinar. Potem pa se je po ogledu filma Poslednji Mohikanec v njem zbudila strast do igre. Temu so njegovi starši na začetku sicer nasprotovali, a je bil sam odločen, da so mu usojena filmska platna in televizijski ekrani.

Serijo Doc – v dobrih rokah lahko na Planetu spremljate vsak četrtek in petek ob 19.45. Ob 20.45 pa ne zamudite priljubljene britanske kriminalistične serije Umori na podeželju.

Doc - v dobrih rokah Planet TV Zaradi zvezdnika se je od sramu skoraj pogreznila v zemljo Doc – v dobrih rokah Planet TV Igralec pred leti posnel vroči koledar: bi ga prepoznali? #video Planet Vau Planet TV Lepotni trik: kako oči kljub maski narediti čim bolj drzne in opazne #video
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.     

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin