Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 9. 2022,
12.44

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Planet 18 kolesarska dirka kolesarjenje Planet 2 Planet TV

Torek, 27. 9. 2022, 12.44

1 leto, 6 mesecev

Planet 18

Ta teden bomo stiskali pesti za Mohoriča #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

 

Na Planet 2 boste do nedelje lahko spremljali prenos kolesarskega spektakla Dirke po Hrvaški, ki ga bo komentiral športni novinar Damjan Medica. O dogajanju na kolesarski dirki, na kateri bomo spremljali tudi največje zvezdnike kolesarstva, bodo vsak dan poročali tudi v oddaji Planet 18 ob 18. uri na Planetu. 

V Osijeku se je v torek začela 7. kolesarska Dirka po Hrvaški s številnimi kolesarskimi zvezdniki na čelu z našim Matejem Mohoričem, ki jo boste lahko v živo spremljali na Planet 2. Šest etap in več kot tisoč kilometrov po vseh hrvaških pokrajinah bo dolg boj za končnega zmagovalca, ki ga bodo razglasili v nedeljo v Zagrebu.

Jonas Vingegaard
Planet TV Kolesarska dirka z največjimi zvezdniki s prenosom na Planet 2

Ker mu je trasa pisana na kožo, je eden glavnih favoritov za visoko končno uvrstitev prav Mohorič. Pred odhodom na Hrvaško je včeraj kolesarja moštva Bahrain Victorius na treningu ujel športni novinar Damjan Medica iz informativne oddaje Planet 18.

Pred koncem tekmovalne sezone je na evropskem koledarju le še nekaj dirk, predvsem enodnevnih, med katerimi je najpomembnejša italijanska klasika po Lombardiji, ki bo na sporedu v nedeljo, 8. oktobra.

Matej Mohorič Dirka po Franciji 2022
Sportal Mohorič ima pri sosedih ambicije #video

Številni kolesarski zvezdniki so si zato za pripravo na zadnji kolesarski spomenik sezone izbrali etapno preizkušnjo po hrvaških cestah. Tudi Matej Mohorič, ki je imel v zadnjem času nekaj zdravstvenih težav. "Izkazalo se je, da sem prebolel mononukleozo in covid, tako da sem bil prisiljen v počitek," je povedal Mohorič.

Jutro na Planetu
Planet TV Danes se začenja kolesarska dirka po Hrvaški s prenosom na Planet 2 #video

Trasa letošnje Dirke po Hrvaški mu je pisana na kožo, zato so njegove ambicije v tem tednu zelo visoke. Na Hrvaško prihajata tudi Jonas Vingegaard in Geraint Thomas, zmagovalec in tretjeuvrščeni z letošnjega francoskega Toura. Ne samo močna konkurenca, kapetanu Bahraina in preostalim, ki bodo lovili visoke uvrstitve, lahko načrte pokvari slabo vreme.    

Razplet zadnje etapne dirke v sezoni bomo vsako popoldne od torka do nedelje prenašali na Planet 2, v živo bomo spremljali zadnji dve uri vseh šestih etap.

 Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si.  
Ne spreglejte