SiolNET. Planet TV Novosti
1,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Plastična kirurgija spreminja podobo izložbenih lutk #foto

1,63

termometer

Viceland

Izložbene lutke z ozkimi pasovi, nenormalno velikim oprsjem in povečano zadnjico so odsev vsesplošne obsedenosti s plastično kirurgijo. V dokumentarni seriji Države skozi modo, ki jo lahko spremljate na Planetu, se je nekdanja manekenka Hailey Gates odpravila v Venezuelo, državo, ki je obsedena z lepotnimi tekmovanji. To vpliva na veliko povpraševanje po lepotnih popravkih in navsezadnje tudi na podobo izložbenih lutk.

Države skozi modo Planet TV Ko moda razkriva družbene probleme

Podjetnik Eliezer Álvarez je bil razočaran nad skromno prodajo izložbenih lutk in poskušal ugotoviti, zakaj je tako. Prišel je do zanimivega spoznanja. Ženske v Venezueli so se čedalje pogosteje odločale za plastične operacije, da bi preoblikovale svoje telo, lutke v izložbah pa novih, pogosto skrajnih telesnih razmerij niso upoštevale.

Vrnil se je v delavnico in ustvaril lutko, za katero je mislil, da si jo bo javnost želela. Izbočena zadnjica, ozek pas, veliko oprsje in dolge noge. Imel je prav in njegov posel z izložbenimi lutkami je zacvetel.

Viceland Lepota ima v Venezueli posebno vlogo. Vrhunec je dosegla konec 70. in 80. let 20. stoletja, ko so bile njihove lepotice, s katerimi so bili takrat že obsedeni po vsej državi, trikrat okronane za mis universe. Uspeh na mednarodnem prizorišču je imel tako poseben odziv.

Dogajanje je sovpadalo z globoko gospodarsko krizo, ki je zajela Venezuelo, uspehi na lepotnih tekmovanjih pa so pomagali dvigovati prizadet nacionalni ponos. Slava, ki so jo žele lepotne kraljice, je zato močno pripomogla k navdušenosti nad lepotnimi operacijami.

Viceland

In če so se na začetku za lepotne popravke odločali predvsem premožnejši sloji, je zdaj običajno, da po njih posegajo tudi revnejši, pa čeprav si jih v resnici ne morejo privoščiti. Prav zato opažajo porast klinik brez licenc z neustreznimi praksami. Veliko je primerov, ko želja po doseganju lepotnega ideala pripelje do iznakaženosti, nemalo pa je tudi smrtnih primerov.

Viceland

Več o tem, kakšno je življenje v Venezueli, ki se ponaša s kar sedmimi nazivi mis universe, šestimi nazivi mis sveta in sedmimi nazivi mis international, pa v nocojšnji epizodi dokumentarne serije Države skozi modo ob 22.30 na Planetu.
Vice - lepotna tekmovanja Venezuela Trendi Dežela, kjer že štiriletne punčke silijo v manekenstvo #video Okrogla zadnjica Planet TV Država, kjer so obline nekaj zaželenega #video Viceland Planet TV Država, v kateri je moda lahko zločin #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin