Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 7. 2018,
18.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Vice Planet TV

Četrtek, 26. 7. 2018, 18.00

5 let, 9 mesecev

Viceland

Država, v kateri je moda lahko zločin #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Viceland

Hailey Gates je zapustila modno pisto, da bi začela ustvarjati zelo popularne dokumentarce v okviru Vicea, ki jih lahko spremljate na Planetu. V seriji oddaj Države skozi modo tako raziskuje svetovno modo in težave, za katere se modna industrija pogosto ne zmeni. Odpravila se je tudi v kontroverzni Pakistan.

Novinarka Hailey Gates je vstopila v ugleden hotel v Karačiju, kjer se je odvijal teden mode. Tam ji je, po temeljitem pregledu varnostnih služb, kjer je morala skozi štiri varovane vhode, opremljene z detektorji za kovine in eksploziv ter z vrečami peska, svetovalec za varnost predlagal, naj si rezervira sobo v četrtem nadstropju hotela za primer, če se zgodi teroristični napad in bo treba skočiti skozi okno.

Novo tematsko serijo zanimivih dokumentarnih filmov, ki razkrivajo modo po svetu in nič kaj bleščeče ozadje modne industrije, lahko od ponedeljka do petka ob 22.30 spremljate na Planetu. Novega dela ne zamudite že danes!

Po prvotnem šoku se je Hailey nato srečala z nekaterimi progresivnimi modnimi oblikovalci na modnem spektaklu in spoznala majhno, a aktivno modno sceno v državi, kjer jo je čakalo veliko presenečenj in novih spoznanj. Novinarka je ugotovila, da je Fashion Week v Karačiju svojevrstno modno zatočišče, saj v Pakistanu delujejo sile, ki bi rade izkoreninile to progresivno kulturo, ki jo prestavlja modni teden in ki je v nasprotju s prepričanji nekaterih ekstremističnih skupin.

Viceland | Foto:

Novinarka se je odpravila raziskovat tudi omejene možnosti oblačenja, ki so na voljo ženskam na bolj konservativnih območjih države, o vlogi žensk v pakistanski družbi je govorila s konzervativnim imamom ter se srečala z ženskami, ki so bile žrtve nasilnih napadov s kislino zaradi svojega oblačenja.

Več v nocojšnji epizodi Vicelandove serije Države skozi modo, ki bo na sporedu ob 22.30 na Planetu.
Okrogla zadnjica
Planet TV Država, kjer so obline nekaj zaželenega #video
Planet TV Ko moda razkriva družbene probleme
Ne spreglejte