Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 7. 2018,
16.28

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

moda Vice

Ponedeljek, 23. 7. 2018, 16.28

5 let, 9 mesecev

Države skozi modo

Ko moda razkriva družbene probleme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Na Planet TV lahko od ponedeljka do petka ob 22.30 spremljate posebno dokumentarno serijo Države skozi modo, v kateri igralka in manekenka Hailey Gates raziskuje svetovno modo in težave, za katere se modna industrija pogosto ne zmeni.

Države skozi modo so na sporedu ob delavnikih ob 22.30, prvič v torek, 24. julija.

Hailey Gates je 28-letna manekenka in igralka (videli smo jo tudi v seriji Twin Peaks in filmu Rokerica), ki se je z dokumentarno serijo Države skozi modo (States of Undress) prvič preizkusila v vlogi voditeljice in nalogo opravila z odliko. S pronicljivimi vprašanji, humornimi komentarji in včasih tudi s samo obrazno mimiko razgalja modne trende in pritiske, s katerimi se soočajo ženske. Čeprav serija že v naslovu izpostavlja modo, Hailey namreč skozi na videz trivialno tematiko v resnici osvetljuje veliko bolj pereča vprašanja in raziskuje družbena ter politična ozadja držav, pri katerih moda ni prva stvar, na katero pomislimo.

Države skozi modo | Foto:

V Rusiji je tako na primer obiskala teden mode in raziskala, kakšne učinke imajo sankcije na rusko modno industrijo, zakaj ima ruski predsednik Vladimir Putin v svoji državi skoraj zvezdniški status in ali ruski moški od žensk res pričakujejo, da bodo z njimi ravnale kot božanstvom.

V Kongu bo Hailey ugotavljala, kako moda opredeljuje identiteto te afriške države, saj tudi stil oblačenja močno vpliva na izražanje čustev in političnih prepričanj zatiranih prebivalcev.

Države skozi modo | Foto:

V Venezueli, ki je prežeta z nasiljem in protesti, bo Hailey pod drobnogled postavila priljubljenost lepotne industrije in nevarnosti, povezane z njo, v Pakistanu pa bo na primer povezala tudi teden mode in žrtve napadov s kislino, ki so lahko tudi posledica nošenja "napačnih" oblačil.

Serija se bo odpravila tudi na Kitajsko, znano kot dom poceni delovne sile za svetovna podjetja. Tam bo Hailey med drugim predstavila, kako Kitajska prehaja iz proizvodnje oblek za podjetja z Zahoda v lastno oblikovanje in kako ustvarja svoja modna podjetja.

Dokumentarno serijo Države skozi modo so snemali med letoma 2016 in 2017, na Planet TV pa je na sporedu od torka, 24. julija. Haileyjine dogodivščine bomo spremljali ob delavnikih ob 22.30.

Spremljajte nas tudi na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte