SiolNET. Planet TV Filmi in serije
0,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ta film je končal tradicijo filmov o agentu 007

0,18

termometer

Nocoj si boste na Planetu lahko ob 21.35 ogledali film o Jamesu Bondu, ki nosi naslov Octopussy. V glavni vlogi bo nastopil igralec Roger Moore, v nadaljevanju pa razkrivamo, s čim je ta filmska uspešnica poskrbela za konec tradicije znotraj te filmske serije.

Tradicija je v filmih o Jamesu Bondu sicer zakoreninjena. Uvodni prizor, ki gledalca vedno osupne, prestižni avtomobili, lepe ženske, Bondova pijača in njegova svetovno znana predstavitvena fraza: "Bond, James Bond." Vse to je že skoraj nujno pristno v vsakem filmu o agentu 007. Filmi o Jamesu Bondu pa so običajno v odjavni špici razkrivali tudi naslove prihajajočih filmov.

Odjavne špice filmov o Jamesu Bondu so včasih razkrivale naslov prihajajoče uspešnice. | Foto: Odjavne špice filmov o Jamesu Bondu so včasih razkrivale naslov prihajajoče uspešnice. S tem so želeli producenti občinstvo ohraniti na trnih, da bi z veliko vnemo čakalo na izid naslednje filmske uspešnice. Film Octopussy je bil zadnji v filmski seriji, v katerem se je to še zgodilo. To tradicijo so za tem opustili, saj je Hollywood postajal vedno bolj dinamično prizorišče, ki ni več ponujalo varnosti pri objavljanju tovrstnih informacij. Producenti so namreč naleteli na različne ovire, kot so odpovedi glavnih igralcev in pravni spori, ki so jim tovrstne napovedi preprosto onemogočili.

Piramida sreče Planet TV Z novimi epizodami se vrača kviz Piramida sreče

Dandanes tovrstnega razkrivanja naslova prihodnjega filma ali epizode v seriji praktično ni mogoče zaslediti nikjer. Tudi najbolj donosne franšize nočejo tvegati in se zavezati k naslednjemu naslovu, ne da bi videle predhodni odziv gledalcev in kritikov. Predhodna tradicija je v filmih o agentu 007 izhajala iz tega, da so včasih filme posneli izredno hitro. Naslednjega so lahko izdali že v enem letu. V preteklih letih pa se je čas produkcije začel podaljševati in trend se je moral spremeniti. Tako je bil film Octopussy zadnji, ki je gledalcu še postregel z napovedjo naslednje filmske uspešnice.

Film Octopussy, v katerem v glavni vlogi nastopa Roger Moore, si lahko na Planetu ogledate nocoj ob 21.35. Pred tem pa ne zamudite še ene njegove uspešnice o agentu 007, ki nosi naslov Samo za tvoje oči (For Your Eyes Only), z začetkom ob 19. uri.

Operacija vesolje Planet TV To so izzivi, ki so zaznamovali snemanje te filmske uspešnice #video Daniel Craig Planet TV James Bond ob tej pesmi ni mogel zadržati solz Živi in pusti umreti Planet TV V filmu o Bondu so uporabili prave krokodile: kaskader je dobil 193 šivov #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin