Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 1. 2023,
8.00

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

1

Natisni članek

James Bond Roger Moore

Petek, 13. 1. 2023, 8.00

1 leto, 3 mesece

Ta film je končal tradicijo filmov o agentu 007

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

1

James Bond, Roger Moore

Nocoj si boste na Planetu lahko ob 22.00 ogledali film o Jamesu Bondu, ki nosi naslov Octopussy. V glavni vlogi bo nastopil igralec Roger Moore, v nadaljevanju pa razkrivamo, s čim je ta filmska uspešnica poskrbela za konec tradicije znotraj te filmske serije.

Tradicija je v filmih o Jamesu Bondu sicer zakoreninjena. Uvodni prizor, ki gledalca vedno osupne, prestižni avtomobili, lepe ženske, Bondova pijača in njegova svetovno znana predstavitvena fraza: "Bond, James Bond." Vse to je že skoraj nujno pristno v vsakem filmu o agentu 007. Filmi o Jamesu Bondu pa so običajno v odjavni špici razkrivali tudi naslove prihajajočih filmov.

Odjavne špice filmov o Jamesu Bondu so včasih razkrivale naslov prihajajoče uspešnice. | Foto: Odjavne špice filmov o Jamesu Bondu so včasih razkrivale naslov prihajajoče uspešnice.

S tem so želeli producenti občinstvo ohraniti na trnih, da bi z veliko vnemo čakalo na izid naslednje filmske uspešnice. Film Octopussy je bil zadnji v filmski seriji, v katerem se je to še zgodilo.

To tradicijo so za tem opustili, saj je Hollywood postajal vedno bolj dinamično prizorišče, ki ni več ponujalo varnosti pri objavljanju tovrstnih informacij. Producenti so namreč naleteli na različne ovire, kot so odpovedi glavnih igralcev in pravni spori, ki so jim tovrstne napovedi preprosto onemogočili.

John Nettles
Planet TV To je igralcu poklonila kraljica Elizabeta II.

Dandanes tovrstnega razkrivanja naslova prihodnjega filma ali epizode v seriji praktično ni mogoče zaslediti nikjer. Tudi najbolj donosne franšize nočejo tvegati in se zavezati k naslednjemu naslovu, ne da bi videle predhodni odziv gledalcev in kritikov. Predhodna tradicija je v filmih o agentu 007 izhajala iz tega, da so včasih filme posneli izredno hitro.

Naslednjega so lahko izdali že v enem letu. V preteklih letih pa se je čas produkcije začel podaljševati in trend se je moral spremeniti. Tako je bil film Octopussy zadnji, ki je gledalcu še postregel z napovedjo naslednje filmske uspešnice.

Film Octopussy, v katerem v glavni vlogi nastopa Roger Moore, si lahko na Planetu ogledate nocoj ob 22.00. Pred tem pa si lahko ob 19.45 ogledate še epizodo priljubljene dramske serije Umori na podeželju (Midsomer Murders).

Planet 18
Planet TV Se spomnite filma Babica gre na jug? Zdaj prihaja še dedek. #video
Milijonar
Planet TV To potezo bo tekmovalec obžaloval še nekaj časa #video
Jutro na Planetu
Planet TV Ko znani chef pripravi obrok za pet evrov #video
poroka na prvi pogled: ZDA
Planet TV Spoznajte nove kandidate, ki se podajajo na pot iskanja večne ljubezni!
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.
Ne spreglejte