SiolNET. Planet TV Filmi in serije
0,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Doc - v dobrih rokah

Resnična zgodba o zdravniku, ki je izgubil spomin - in dobil svojo serijo

0,65

termometer

Nocoj ob 19.45 bo na Planetu prvi del italijanske uspešnice Doc - v dobrih rokah. Ustvarjalci so navdih za zdravniško serijo črpali iz resnične zgodbe zdravnika Pierdanteja Piccionija, ki je po prometni nesreči izgubil spomin.

Doc – v dobrih rokah Planet TV Šarmantni igralec z razkritjem presenetil oboževalce

V seriji Doc - v dobrih rokah (DOC - Nelle tue mani) Luca Argentero igra odličnega zdravnika Andreo Fantija, ki po poškodbi glave izgubi spomin na zadnjih 12 let svojega življenja. Tako se prvič znajde na drugi strani, saj ni več zdravnik, ampak pacient. Po izgubi spomina se znajde v neznanem svetu, otroka, prijatelji in sodelavci pa so mu vsi tujci. Če noče izgubiti razuma in upanja, ima le eno možnost: da ostane v bolnišnici in ugotovi, kako na drug način početi to, kar je vedno hotel - biti zdravnik.

Zgodbo serije je navdihnil resnični primer primarija Pierdanteja Piccionija, ki je leta 2013 doživel prometno nesrečo in se iz kome zbudil z možganskimi poškodbami, zaradi katerih je iz spomina izgubil 12 let pred nesrečo. Zadnji dogodek, ki se ga je spomnil, je bil sinov osmi rojstni dan, ko se je zbudil iz kome, pa je imel sin Tommaso 20 let.

Svoje življenje je moral obnoviti s pomočjo fotografij in zgodb, ki so mu jih pripovedovali žena in prijatelji, veliko znanja pa je moral ponovno usvojiti tudi na poklicnem področju. Danes je aktiven tudi ob epidemiji covid-19, paciente zdravi v bolnišnici Lodi.

Doktor Amnezija

Pierdante Piccioni je o svoji izkušnji z okrevanjem po nesreči napisal tudi knjigo Minus dvanajst, ki je bila podlaga za serijo Doc - v dobrih rokah. Zdravnik, ki se ga je oprijel vzdevek dr. Amnezija, se v seriji celo pojavi v epizodni vlogi - v drugi epizodi ga bomo lahko videli v vlogi pacienta.

Zdravniška serija Doc - v dobrih rokah je na Planetu ob četrtkih in petkih ob 19.45, prvič že 7. januarja.
doc Planet TV Italijanska zdravniška serija, ki je navdušila Američane kruto mesto Planet TV Epidemija spremenila zgodbo uspešne nadaljevanke Fantovska leta Planet TV Filmska premiera meseca so Fantovska leta
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin