Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 5. 2020,
9.48

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

popotovanje Helen Mirren

Sobota, 2. 5. 2020, 9.48

3 leta, 11 mesecev

Odpravite se na popotovanje tisočerih okusov s Helen Mirren

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Nocoj ob 20. uri si boste na Planetu lahko ogledali komično dramo z naslovom Popotovanje tisočerih okusov (The Hundred-Foot Journey), v kateri v glavni vlogi nastopa Helen Mirren. Igralka je razkrila, zakaj je tako uživala na snemanju in kaj je razlog, da je bila njena večna želja zaigrati v vlogi Francozinje.

 

Mary Poppins
Planet TV Muzikal o čarobni varuški, ki ga je Walt Disney ustvarjal več kot 20 let

Filmska zgodba komične drame Popotovanje tisočerih okusov je osredotočena na indijsko družino, ki se preseli v Francijo in odpre majhno gostilno čez cesto od restavracije Madam Mallory (Helen Mirren), ki se ponaša z Michelinovo zvezdico.

Glavni igralci: Om Puri, Manish Dayal in Helen Mirren. | Foto: IMDb Glavni igralci: Om Puri, Manish Dayal in Helen Mirren. Foto: IMDb

Lik, ki ga igra Helen Mirren, je sicer precej hladen in oster, a pozneje doživi trenutek odrešenja, s pomočjo katerega se razvije toplejša in prijaznejša oseba. Helen je povedala, da nima preference pri tem, kakšen karakter igra.

Gasilci
Planet TV Ekskluzivno: Takšni poligoni čakajo gasilce na velikem gasilskem izzivu #video

"Vedno je treba videti širšo sliko. Četudi ima karakter, ki ga igraš, grozno osebnost, se moramo zavedati, da vseeno ogromno prispeva k sporočilu celotne zgodbe filma. Ker mi je pri tem filmu sporočilo všeč, mi seveda ni bilo težko odigrati vloge hladne Madam Mallory. Najbolj pa me je pri ponudbi vloge prepričalo, da bom lahko igrala Francozinjo. To sem si želela od nekdaj, saj obožujem Francijo in vse povezano z njo," je priznala igralka, ki je v Parizu tudi živela in se tam navdušila nad nepričakovano prijaznostjo in dobrosrčnostjo Francozov.

Ostra in hladna Madam Mallory (Helen Mirren). | Foto: IMDb Ostra in hladna Madam Mallory (Helen Mirren). Foto: IMDb

Igralka je povedala tudi, da njeno navdušenje nad Francijo izvira iz njene mladosti. V zgodnjih šestdesetih letih prejšnjega stoletja je namreč v Angliji vse, kar je bilo povezano s Francijo, veljalo za elegantno in nasploh izjemno.

"Hrana je bila boljša, oblačili so se lepše, vsi so bili videti fantastično… Vse je bilo boljše v Franciji," je razložila Helen v enem od intervjujev.

Helen Mirren kot elegantna francozinja Madam Mallory. | Foto: IMDb Helen Mirren kot elegantna francozinja Madam Mallory. Foto: IMDb

Filmska zvezdnica je povedala, da je zelo uživala v igranju te vloge in na snemanju. "Režiser Lasse Hallström je velik zagovornik improvizacije. Najprej smo vedno posneli prizor tako, da smo se povsem držali scenarija. Potem pa smo vedno poskusili prizor posneti še z dodatkom rahle improvizacije. Mislim, da je to tista Lassejeva skrivnost, s katero ustvari dober film," je povedala z oskarjem nagrajena igralka.

Helen Mirren boste v vlogi Madam Mallory v Popotovanju tisočerih okusov lahko na Planetu videli nocoj ob 20. uri. Pred tem pa ne zamudite še pravljičnega muzikala Mary Poppins, ki bo na sporedu ob 16.45.
Preživetje v divjini
Planet TV Na lastni koži bosta izkusila, kako poteka pravo urjenje specialnih enot #video
Toby Stephens
Planet TV Igralec, ki ne more skriti podobnosti s slavno mamo
Glas srca
Planet TV Zaradi goljufije so igralko takoj odslovili iz te serije
Gasilci
Planet TV Na mednarodni dan gasilcev si oglejte veliki gasilski izziv!
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte