SiolNET. Planet TV Preživetje v divjini
0,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Preživetje v divjini

Na lastni koži bosta izkusila, kako poteka pravo urjenje specialnih enot #video

0,24

termometer

V naslednji oddaji Preživetje v divjini bomo na preizkušnji spremljali očeta in sina. Osemnajstletnik si v prihodnosti želi postati pripadnik vojaških specialnih enot, zato je inštruktor tehnik preživetja v divjini Brane T. Červek zanju pripravil mini vojaško urjenje, ki ga po navadi pripravi za pripadnike specialnih enot.

Brane T. Červek je certificirani inštruktor tehnik preživetja v divjini z več kot 30-letnimi izkušnjami in je na tem področju eden najbolj usposobljenih ljudi na svetu. O tehnikah preživetja v naravi uči tako civiliste kot tudi vojaške specialne enote v tujini in pri nas, sodeluje tudi pri usposabljanju slovenskih vojakov za najzahtevnejše misije v Iraku, Afganistanu, Čadu in drugod.

Gasilci Planet TV Ekskluzivno: Takšni poligoni čakajo gasilce na velikem gasilskem izzivu #video

Izkušnjo usposabljanja vojakov za najbolj zahtevne vojaške naloge bosta v naslednji oddaji Preživetje v divjini na lastni koži lahko izkusila tudi 46-letni Zinet in njegov 18-letni sin Alen, ki si želi postati pripadnik najelitnejših vojaških enot.

Oče Zinet in sina Alen z inštruktorjem Branetom T. Červekom | Foto: Oče Zinet in sina Alen z inštruktorjem Branetom T. Červekom

"Navdušenje nad tem, da bi postal pripadnik specialnih enot, izvira iz gledanja filmov in igranja raznih vojaških videoigric ter iz videoposnetkov," nam pove Alen. Njegov oče, ki je že opravil vojaško urjenje med služenjem vojaškega roka v Slovenski vojski, pa je prepričan, da se sin ne zaveda zahtevnosti takšnega poklica. "Zato sva se tudi prijavila. Hočem, da sin vidi, da je v resničnem življenju stvar nekoliko drugačna kot v videoigricah."

Preživetje v divjini Planet TV Bi znali iz drevesne smole narediti svečo? #video 360°

Preden sta se podala na preizkušnjo v oddaji, sta oče in sin iz Ljubljane nekaj znanja o tehnikah preživetja v neizprosnih naravnih okoljih nabrala z gledanjem oddaj o preživetju, oče pa je že poskusil zgraditi bivak. "Vsi skupaj smo tudi že prenočili zunaj na vrtu," je v smehu dodal Zinet.

Preživetje v divjini | Foto:

Ko smo ju vprašali, ali sta imela pred oddajo kakšne pomisleke, je oče povedal, da ga je nekoliko skrbelo, kako se bo sin odzval na naloge, ki ga čakajo v oddaji, medtem ko je sina bolj skrbelo, ali morebiti med celotno preizkušnjo ne bi smel piti vode, in pa mraz.

Preizkušnjo očeta in sina v oddaji Preživetje v divjini si na Planetu lahko ogledate v torek ob 21. uri.

Preživetje v divjini | Foto:

Preživetje v divjini Planet TV "Dala sem vse od sebe in na to sem ponosna!" #video Preživetje v divjini Planet TV "Izziv sva zase opravila, saj sva si bila do konca v oporo!" #video Gasilci Planet TV Na mednarodni dan gasilcev si oglejte veliki gasilski izziv!
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin