SiolNET. Planet TV Bar
0,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bi poskusili kavo iz mačjih iztrebkov? #foto

0,24

termometer

Kava
Foto: Thinkstock

Začetek dneva si težko predstavljamo brez kave. Na razpolago je vedno več različnih vrst in mešanic, zato smo pri izbiri svoje najljubše kave lahko vedno bolj izbirčni. In če bi si radi privoščili eno najdražjih kav na svetu, izberite kavo, katere zrna so pobrana iz mačjih iztrebkov.

Kopi Luwak, ki velja za eno najdražjih kav na svetu, pridelujejo v Indoneziji, na otoku Sumatra. Za visoko ceno, več kot 500 evrov za kilogram, sta kriva predvsem njena nenavadna metoda proizvodnje in dejstvo, da je lahko proizvedejo le okoli 500 kilogramov letno.

Kava Foto: Thinkstock

Kavo namreč pridobivajo iz iztrebkov indonezijski mački podobne živali, imenovane cibetovka, ki se prehranjuje s plodovi kavovca. Iztrebke je treba pobrati, nato zrna očistiti, posušiti in prepražiti. Zaradi posebnega prebavnega sistema in encimov, ki sodelujejo pri prebavi, zrna dobijo poseben okus, kar se nato opazi pri aromi skuhane kave.

Kava Foto: Thinkstock

Kava Jacu Bird

Kopi Luwak pa ni edina kava, ki je proizvedena iz živalskih iztrebkov. Tudi brazilska puranu podobna ptica jacu bird rada zoba plodove kavovca. Postopek proizvodnje je zelo podoben kot pri kavi Kopi Luwak. Cena za pol kilograma te kave se giblje okoli 500 evrov.

Kava Foto: Thinkstock Bi poskusili kavo, proizvedeno na ta način?

O kavi bo veliko govora tudi v najglasnejšem, najzabavnejšem in nepozabnem baru, ki prihaja jeseni na Planet TV. Vse novičke, povezane z resničnostnim šovom Bar, lahko spremljate TUKAJ. Pridružite se nam tudi na strani na Facebooku in sodelujte v debati z uporabo ključne besede #BarPlanet.

 

bar Planet TV Tako je bilo na avdiciji za Bar v Ljubljani #foto #video Bar na Planet TV Planet TV V Bar grejo po slavo, denar in ljubezen! #foto #video Veronika Podgoršek. Trendi Kaj o kandidatih za Bar pravi priljubljena psihoterapevtka? #video

 

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin