Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 7. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,99

6

Natisni članek

resničnostni šov Bar Bar Veronika Podgoršek

Sobota, 21. 7. 2018, 4.00

5 let, 9 mesecev

Kaj o kandidatih za Bar pravi priljubljena psihoterapevtka? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,99

6

Veronika Podgoršek. | Foto Maruša Rožič

Foto: Maruša Rožič

Dr. Veronika Podgoršek je bila na prvih dveh avdicijah za novo sezono Bara del komisije, ki izbira kandidate za resničnostni šov. Pravi, da je nabor zelo zanimiv in pester ter da je pred njimi težko delo. Kaj pa pravi o do zdaj videnih kandidatih? Je težko ločiti zrne od plev oziroma prepoznati tiste, ki nosijo maske in si želijo le denarja in slave? O vsem tem in še marsičem je tekla beseda v zanimivem intervjuju.  

Dve avdiciji, ki sta potekali v Kopru in Ljubljani, sta že za nami. Danes se lahko vsi, ki želite biti del najboljšega Bara na planetu, oglasite od 10. do 16. ure v Cineplexxu v Mariboru, jutri pa prav tako od 10. do 16. ure v Cineplexxu Celje.
Bar 2018 - avdicija Koper
Trendi Poglejte, kako je bilo na prvi avdiciji resničnostnega šova Bar! #video #foto
Bar 2018 - avdicija Ljubljana
Planet TV Preverite, kakšne izzive je treba prestati na avdiciji za Bar! #foto #video

Kakšen je profil ljudi, ki se prijavljajo v resničnostne šove? Kaj so njihovi motivi?

Vemo, da se v šove prijavljajo ljudje z najrazličnejšimi značaji in življenjskimi zgodbami ter da se vsak prijavi z nekim določenim razlogom. Ampak če konkretno pogledamo  prijavnice za Bar, vidimo, da je večinoma vsem skupno nekaj ... In sicer si želijo nekaj novega v življenju oziroma bi radi ubrali neko novo, drugačno pot. Morda so imeli v preteklosti neko slabo, negativno izkušnjo in si zdaj želijo novega ovrednotenja.

Seveda se pa najdejo tudi takšni, ki so se prijavili, ker si želijo slave in prepoznavnosti. Bi pa prav tej skupini položila na srce – ker verjetno se še niso srečali s kamerami in prepoznavnostjo do zdaj –, da ni vse tako glamurozno, kot se zdi na prvi pogled. Prepoznavnost in slava ne prineseta samo lepih stvari, ampak velikokrat tudi kaj težkega.

Dr. Veronika Podgoršek je bila na prvih dveh avdicijah del štiričlanske komisije, ki izbira kandidate za novo sezono resničnostnega šova Bar. | Foto: Ana Kovač Dr. Veronika Podgoršek je bila na prvih dveh avdicijah del štiričlanske komisije, ki izbira kandidate za novo sezono resničnostnega šova Bar. Foto: Ana Kovač

Kaj pa denarna nagrada? Je to tudi močan motivator za prijavo v šov?

Moram reči, da konkretno za zdaj nisem dobila vtisa, da bi bil pri prijavljenih to odločilni faktor za prijavo v šov. Je nekako postranskega pomena.

Obstajajo razlike med ženskimi in moškimi kandidati – stavijo dekleta na zunanji videz, moški na barmanske sposobnosti? V spodnjem videu preverite, kaj je dr. Veronika Podgoršek po prvih dveh dneh avdicij opazila in kaj svetuje vsem, ki se bodo ta vikend še predstavili komisiji.

Planet TV ZADNJA PRILOŽNOST! Pridi na avdicijo in si pribori mesto v Baru!

Se da na takšnih avdicijah v živo, kjer prideš prvič v stik s prijavljenimi, oceniti, kdo je iskren in kdo nosi maske?

Pri določenih ljudeh se hitro vidi, koliko je ura ... Ko daš nekaj podvprašanj, vidiš, da zvok in slika ne gresta skupaj. Je pa res, da nekaterih ne moreš zares prebrati in se šele potem sčasoma pokažejo tisti pravi značaji.

Pa lahko oseba, ki na primer vstopi v šov pod neko pretvezo, da je drugačna, kot je v resnici, to igro igra do konca? Se lahko nekdo vse te dolge tedne pretvarja, igra, da bi bil všečen sotekmovalcem in gledalcem in da bi na ta način zmagal?

Določena maska lahko zdrži, je pa vprašanje, za koliko časa in v kolikšni meri. Ker bolj kot postaneš integriran, bolj kot se začneš vpletati v neke stvari, manj manevrskega prostora imaš in se boš prej pokazal takšen, kot si zares. In manj kot imaš na voljo časa za reagiranje, odgovor, prej se pokažeš, kdo v resnici si.

Dr. Podgoršek je pri kandidatih pozorna tako na verbalno kot neverbalno komunikacijo. | Foto: Ana Kovač Dr. Podgoršek je pri kandidatih pozorna tako na verbalno kot neverbalno komunikacijo. Foto: Ana Kovač

Ste bolj pozorni na verbalno ali neverbalno komunikacijo, ko izbirate kandidate?

Na oboje. Velikokrat mi lahko neverbalna komunikacija pove celo več, torej kot sem rekla že prej, da zvok in slika ne gresta skupaj.

Je res, da je v resničnostne šove dobro dajati kandidate, ki odstopajo od povprečja? 

Zavedati se moramo, da je resničnostni šov še vedno šov, torej da mora biti gledalcem zanimiv. Zato morajo biti v njem osebe, ki so tako ali drugače zanimive in ki naredijo šov. Zdaj nekdo to naredi s tem, da je zelo družaben in zgovoren, spet drugi pa s tem, da je zelo introvertiran.

Je za tiste, ko sodelujejo v resničnostnem šovu, šok priti spet ven, v 'normalno' življenje brez kamer?

Določene posameznike si ljudje zapomnijo po nekih negativnih stvareh, ki so se zgodile v šovu, potem pa ti udeleženci šova pridej ven, nazaj v resnično življenje. Kamere se ugasnejo, ničesar več ni ... In tukaj lahko pride do hudih težav, ker okolica pozablja, da je bilo tisto, kar se je dogajalo s tem človek, vse le del šova.

Se lahko torej po koncu šova udeleženci vedejo drugače, spremenijo svoj značaj?

Rekla bi, da značaja ne, ker to je nekaj, kar imamo, tega se ne da spreminjati. Lahko pa spremenijo svoje vedenje, razmišljanje o sebi in drugih. V tem smislu te lahko resničnostni šov do neke mere spremeni.

Še vedno imate priložnost, da vstopite v priljubljeni resničnostni šov Bar! Danes potekajo avdicije od 10. do 16. ure v Cineplexxu v Maroboru, v nedeljo pa prav tako med 10. in 16. uro v Celju. Ne zamudite priložnosti in pridite!
Ne spreglejte