Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 3. 2020,
20.05

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

Zaupno z Veroniko Veronika Podgoršek spolnost partnerski odnos seks

Ponedeljek, 30. 3. 2020, 20.05

4 leta

Zaupno z Veroniko: Za dober odnos je treba seksati dvakrat tedensko #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

V spletni pogovorni oddaji Zaupno z Veroniko, ki jo lahko vsak ponedeljek ob 22. uri spremljate na Siol.net, je beseda tekla o tem, kako pomembno vlogo ima spolnost v partnerskem odnosu. Seks je vsekakor tisto, kar poleg neke druge vrste ljubezni in zaupanja loči partnerski odnos od prijateljskega. A kaj storiti, če se v spalnici pojavijo težave?

Terapevtka družinske in partnerske terapije dr. Veronika Podgoršek pove, da se je v svoji več kot 15-letni terapevtski karieri velikokrat srečala s pari, pri katerih so se pojavile težave v postelji. "Spolnost oziroma odnos do spolnosti je odraz posameznika do sebe in drugega, tudi para v odnosu," pojasni.

"Če govorimo o slabi spolnosti, je to lahko posledica slabega partnerskega odnosa. Lahko se težave pojavijo, ker imata partnerja različna pričakovanja in drugačno ali izgubljeno poželenje. Lahko gre za zavrtost v dojemanju sebe in spolnosti. Obstajajo pa tudi pari, pri katerih je pravzaprav edino, kar je dobro, prav spolnost."

Spolnost je vsekakor pomembne vidik kakovostnega partnerskega odnosa. | Foto: Instagram & Imdb Spolnost je vsekakor pomembne vidik kakovostnega partnerskega odnosa. Foto: Instagram & Imdb

Zmotno je mišljenje, da ljudje nismo spolna bitja in da spolnosti ne potrebujemo. Nekako na splošno bi Veronika rekla, da je za vzdrževanje dobrega partnerskega odnosa priporočljivo biti spolno aktiven dvakrat tedensko. "A ob tem se moramo zavedati, da smo si ljudje različni, da imamo različno spolno slo in različne potrebe, zato je seveda količina seksa odvisna od para do para," hkrati poudari.

A kaj narediti, ko ima eden v paru večjo potrebo po spolnosti kot drugi in ko so tudi vajine želje in potrebe v postelji drugačne? Kako znova zanetiti iskrico, če le ta začne po dolgih letih zveze ugašati? Kako si popestriti spolno življenje? O tem in še mnogo drugem je tokrat tekla beseda v spletni pogovorni oddaji Zaupno z Veroniko

Če ste oddajo zamudili, si jo lahko ogledate na vrhu članka. Če pa ste zamudili nov del serije Srečno samski, pa si ga oglejte spodaj:

Odslej so torej ponedeljkovi večeri rezervirani za malce drugačne tematike – medosebne odnose in težave, v katerih se lahko znajde prav vsak par. Po novi seriji Srečno samski, ki jo lahko na Planetu gledate vsak ponedeljek ob 21. uri, na spletnem portalu Siol.net sledi spletna pogovorna oddaja v živo Zaupno z Veroniko, kjer dr. Veronika Podgoršek komentira čustvena stanja v seriji Srečno samski ter tudi odgovarja na vprašanja vas gledalcev o medsebojnih odnosih. Vse, kar vas zanima, lahko povsem anonimno vprašate prek spodnjega obrazca:

 

Preberite tudi:

Srečno samski
Planet TV Sreča mora izhajati iz vsakega posameznika
Planet TV Seks za eno noč – ne trpi le prevarani, temveč tudi tisti, ki je varal #video
Srečno samski
Trendi Igralci serije Srečno samski razkrivajo, kaj si mislijo o svojih likih #video
Srečno samski
Trendi Pokukajte v zakulisje nove serije Srečno samski #video
Trendi Vse to se lahko zgodi tudi vam #video

 

Ne spreglejte