Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 4. 2020,
4.00

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Zaupno z Veroniko Veronika Podgoršek ločitev Koronavirus izolacija

Sobota, 11. 4. 2020, 4.00

4 leta

Izolacija in odnosi: po Kitajski več ločitev tudi v Turčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Ločitev | V obdobju izolacije so partnerski odnosi na veliki preizkušnji. | Foto Getty Images

V obdobju izolacije so partnerski odnosi na veliki preizkušnji.

Foto: Getty Images

Potem ko so pred časom na Kitajskem poročali o povečanem številu zahtevkov za ločitev, zdaj podobne novice prihajajo tudi iz Turčije. Razlog: pari so morali dolge tedne preživljati v karanteni, kar je številne privedlo to tega, da so se na koncu odločili za razvezo.

Kako se spopasti z ločitvijo in vsem hudim, kar lahko prinese s seboj, sploh če so vpleteni tudi otroci, bo v ponedeljek ob 21. uri na Siolu in na Planetu v pogovorni oddaji Zaupno z Veroniko pojasnila psihoterapevtka dr. Veronika Podgoršek. Če imate tudi vi zanjo kakšno vprašanje, ga lahko povsem anonimno že zdaj zastavite prek spodnjega obrazca:

O tem, kako preživeti ločitev, bo v ponedeljkovi pogovorni oddaji Zaupno z Veroniko govorila dr. Veronika Podgoršek. | Foto: Osebni arhiv/Viktoria Podgoršek O tem, kako preživeti ločitev, bo v ponedeljkovi pogovorni oddaji Zaupno z Veroniko govorila dr. Veronika Podgoršek. Foto: Osebni arhiv/Viktoria Podgoršek Kot je v preteklih pogovornih oddajah Zaupno z Veroniko specialistka družinske in partnerske terapije dr. Veronika Podgoršek že večkrat poudarila: čas izolacije oziroma karantena je lahko za partnerski odnos velika preizkušnja. Sploh če so bile že prej v odnosu kakšne težave oziroma nerazrešeni spori. Ti namreč zdaj, ko večino časa preživljamo drug z drugim med štirimi stenami, privrejo na dan. Mnogokrat še v hujši obliki, kot bi sicer v običajnih okoliščinah.

Zato pravzaprav ne preseneča, da iz nekaterih držav, kjer v želji po omejevanju širjenja okužbe z novim koronavirusom izvajajo strogo izolacijo, že prihajajo novice o povečanih zahtevkih za ločitve. Najprej so o porastu razvez že pred časom poročali kitajski mediji, zdaj pa podobne vesti prihajajo še iz Turčije. "Število ljudi, ki kličejo v našo pisarno in želijo ločitev, se je v primerjavi z januarjem povečalo za štirikrat," je za spletno stran Daily Sabah povedal turški odvetnik Engin Kara.  

A ločitev je vse prej kot preprosta zadeva. Sploh če so vanjo vpleteni tudi otroci. O tem, kako se spopasti z ločitvijo in vsem, kar prinese s seboj, bo govora v ponedeljkovi pogovorni oddaji Zaupno z Veroniko, ki si jo lahko ob 21. uri ogledate na Siol.net ali Planetu. Ne zamudite!

Planet TV Seks za eno noč – ne trpi le prevarani, temveč tudi tisti, ki je varal #video
Veronika Podgoršek
Planet TV Zaupno z Veroniko: Za dober odnos je treba seksati dvakrat tedensko #video
Planet TV Zaupno z Veroniko: kako se spopasti s prepiri v partnerski zvezi #video
Ne spreglejte