Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 4. 2020,
11.41

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Natisni članek

partnerski odnos razhod ločitev Veronika Podgoršek Zaupno z Veroniko

Ponedeljek, 13. 4. 2020, 11.41

4 leta

Zaupno z Veroniko: Kako preživeti ločitev? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,63

Ne glede na razloge zanjo, ločitev nikoli ni lahka stvar. Pa četudi gre za sporazumen razhod, kjer se oba partnerja strinjata, da je tako najbolje. Dejstvo, da je konec zakona, da nam ni uspelo, da začenjamo na novo, morda povsem sami, boli in straši. Sploh če so vpleteni otroci. Če pa nam nekdanji mož ali žena še namerno greni življenje tudi po ločitvi, je še toliko huje. Kako se soočiti z vsem, kar prinese ločitev, je v tokratni oddaji Zaupno z Veroniko pojasnila dr. Veronika Podgoršek.

Pogovorno oddajo Zaupno z Veroniko lahko ob ponedeljkih zvečer spremljate na spletnem portalu Siol.net. Specialistka družinske in partnerske terapije dr. Veronika Podgoršek je tokrat odgovarjala na vprašanja vseh, ki ste ravno sredi težke ločitve ali pa ste jo pred kratkim prestali. Prihodnji ponedeljek pa bo znova govora o nezvestobi. Kar vas zanima, lahko povsem anonimno vprašate prek spodnjega obrazca:

Ujet sem v nesrečnem zakonu. Rad bi odšel, pa soproga grozi, kaj vse bo naredila, če to storim. Kako naj v takšni situaciji izpeljem ločitev?

Bivši soprog mi uničuje življenje. Njegova prisotnost mi je uničila tudi novo razmerje po ločitvi. A ker imava malega otroka, bo še nekaj časa del mojega življenja, ne morem se skriti pred njim. Kaj naj naredim?

Že več let se videvam s poročenim moškim, ki mi obljublja, da se bo ločil. A tega ne naredi, češ da ne more zapustiti otrok. Naj ga sploh še čakam?

Specialistka družinske in partnerske terapije dr. Veronika Podgoršek se z individualno in partnersko terapijo ukvarja že več kot 15 let. | Foto: Aleksandra Saša Prelesnik Specialistka družinske in partnerske terapije dr. Veronika Podgoršek se z individualno in partnersko terapijo ukvarja že več kot 15 let. Foto: Aleksandra Saša Prelesnik To je le nekaj stisk, ki so tako ali drugače povezane z ločitvijo. In teh dandanes ni malo.

Statistični urad Slovenije piše, da se je leta 2018 pri na ločilo 2.347 parov, leto prej 2.387, leta 2016 je razpadlo 2.531 zakonov. Statistike sicer kažejo, da razveze pri nas zadnja leta nekoliko upadajo, a vprašanje ostaja, ali se partnerski odnosi res izboljšujejo ali le več parov ostaja skupaj, četudi niso srečni in zakoni ne uspevajo.

A tako vztrajanje v nesrečnem zakonu kot tudi neustrezno izpeljana ločitev lahko ima velike posledice – ne le za nas kot osebo, ki se ji to dogaja, temveč tudi za otroke, če jih imamo. Sploh njih lahko umazana ločitev in maščevanje bivšemu prav prek njih, torej otrok, močno zaznamuje in jim pusti trajne posledice. Kako torej izpeljati ločitev, da bo za vse vpletene čim manj psihične škode?

O vsem tem je bilo govora v pogovorni oddaji Zaupno z Veroniko, ki si jo lahko v celoti še enkrat ogledate na vrhu članka.
Planet TV Zaupno z Veroniko: kako se spopasti s prepiri v partnerski zvezi #video
Veronika Podgoršek
Planet TV Zaupno z Veroniko: Za dober odnos je treba seksati dvakrat tedensko #video
Planet TV Seks za eno noč – ne trpi le prevarani, temveč tudi tisti, ki je varal #video
Ne spreglejte