Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Nedelja,
2. 5. 2021,
22.12

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,14

14

Natisni članek

COVID-19 Indija epidemija Koronavirus

Nedelja, 2. 5. 2021, 22.12

2 leti, 11 mesecev

Zelo neprimerna šala na račun koronavirusne grozljivke

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,14

14

Ena od osrednjih institucij Komunistične partije Kitajske si je pretekli konec tedna na svojem uradnem profilu na kitajskem družbenem omrežju Weibo privoščila neokusno šalo na račun žrtev katastrofalnega poteka epidemije bolezni covid-19 v Indiji. 

koronavirus, indija
Novice Bogataši zbežali iz države: v Indiji 350 tisoč okužb v enem dnevu #video

Politično-pravni odbor, ena od najvplivnejših institucij kitajske oblasti, ki med drugim nadzoruje vse represivne organe na Kitajskem, je v soboto na družbenem omrežju Weibo delil kolaž fotografij s pripisom: "Ko Kitajska prižiga ogenj in ko Indija prižiga ogenj."

Na levi strani kolaža je bila fotografija četrtkove izstrelitve kitajske rakete Dolgi pohod-5B, na desni pa sežig trupel indijskih žrtev bolezni covid-19:

Kitajska, Indija | Foto: Weibo Foto: Weibo

Odkrito britje norcev iz koronavirusne tragedije, ki je konec marca zajela Indijo in se za zdaj še ne umirja, samo v soboto je zaradi posledic bolezni covid-19 tam umrlo skoraj 3.700 ljudi, skupno pa že blizu 220 tisoč, je bilo takoj deležno zgražanja s strani številnih kitajskih uporabnikov družbenega omrežja Weibo.

Uradni profil politično-pravnega odbora je objavo zato še isti dan umaknil. Po ocenah kitajskih medijev, ki so blizu vladajoči Komunistični partiji Kitajske, je bil objavljen kolaž fotografij sicer neprimeren, a bi lahko v tem primeru lahko šlo za samostojno dejanje posameznika, ki je imel dostop do uporabniškega računa.

Potek drugega vala bolezni covid-19 v Indiji je katastrofalen. Ljudje, ki ne dobijo bolnišnične obravnave, umirajo na ulicah, pomanjkanje jeklenk s kisikom je kritično, trupla umrlih odvažajo s tovornjaki in množično sežigajo.  | Foto: Reuters Potek drugega vala bolezni covid-19 v Indiji je katastrofalen. Ljudje, ki ne dobijo bolnišnične obravnave, umirajo na ulicah, pomanjkanje jeklenk s kisikom je kritično, trupla umrlih odvažajo s tovornjaki in množično sežigajo. Foto: Reuters

To je bil sicer že drugi tovrsten incident na platformi Weibo v dveh dneh. Že v petek je uradni profil kitajskega ministrstva za nacionalno varnost namreč objavil fotografijo s posmehljivo primerjavo sodobne bolnišnice za zdravljenje bolnikov s covid-19 v kitajskem Wuhanu in množičnim sežigom trupel umrlih za koronavirusno boleznijo v Indiji. Tudi ta objava je bila zelo hitro izbrisana. 

indija
V Indiji v enem dnevu več kot 400 tisoč novih okužb
Ne spreglejte