SiolNET. Novice Svet
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zelenski: Pogajali se bomo z novim predsednikom, ne s Putinom #vŽivo #video

10

termometer

217. dan ruske invazije na Ukrajino. Štirje proruski voditelji zasedenih ruskih regij so danes s Putinom podpisali sporazume o priključitvi Donecka, Luganska, Hersona in Zaporožja Rusiji. Medtem je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sporočil, da bo Ukrajina uradno vložila prošnjo za vstop v Nato po hitrem postopku. "Kijev se z Rusijo ne bo pogajal, dokler bo na oblasti Vladimir Putin. Pogajali se bomo z novim predsednikom," je bil jasen Zelenski. Odzval se je tudi ameriški predsednik Joe Biden in zatrdil, da se ZDA in zveza Nato ne bodo pustili ustrahovati Putinu: "Amerika in njeni zavezniki se ne bodo pustili ustrahovati. Putin nas ne bo prestrašil. Amerika je skupaj z našimi zavezniki v Natu popolnoma pripravljena braniti vsak centimeter ozemlja. Gospod Putin, ne razumite me narobe: vsak centimeter."

Dnevni pregled najpomembnejših dogodkov: 

21.28 Biden posvaril Putina pred napadom na članice Nata
19.37 Nato: Putinova odločitev o priključitvi je najresnejša eskalacija konflikta od začetka vojne
17.11 Golob obsodil rusko priključitev ukrajinskih regij
16.57 ZDA zaradi priključitve ukrajinskih regij napovedale nove sankcije proti Rusiji
16.50 Zelenski: Ukrajina zahteva članstvo v Natu, s Putinom se ne bo pogajala
15.04 Putin podpisal dokumente o priključitvi štirih ukrajinskih regij k Rusiji 
13.42 Ukrajinska vojska delno obkolila ruske sile v mestu Liman
11.11 V napadu Rusov na civilni konvoj v Zaporožju ubitih 23 ljudi
10.21 Ruska ustava: priključitev ozemlja Rusiji je stalna
10.01 Črna gora izgnala šest ruskih diplomatov, preiskava zaradi vohunjenja se nadaljuje
8.39 Zelenski Rusom: Putina je treba ustaviti
7.59 Ruska vojska z iranskimi "samomorilnimi" droni nad Ukrajince
6.56 Biden odločno zavrnil možnost priznanja ruskih zahtev po ukrajinskem ozemlju
6.04 Putin bo razglasil priključitev štirih ukrajinskih regij Rusiji
5.00 Veliki Putinov podpornik zaskrbljen: Ves Zahod se nam posmehuje

21.28 Biden posvaril Putina pred napadom na članice Nata

Ameriški predsednik Joe Biden je zatrdil, da se ZDA in zveza Nato ne bodo pustili ustrahovati ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu. Ponovil je, da bo Nato branil vsak centimeter svojega ozemlja. Pri tem je dramatično pogledal v kamero in zažugal s prstom.

"Amerika in njeni zavezniki se ne bodo pustili ustrahovati. Putin nas ne bo prestrašil. Amerika je skupaj z našimi zavezniki v Natu popolnoma pripravljena braniti vsak centimeter ozemlja. Gospod Putin, ne razumite me narobe: vsak centimeter," je dejal Biden po tistem, ko je Putin v Moskvi razglasil, da si je Rusija priključila štiri ukrajinske regije.

Putin in predstavniki njegovega režima namigujejo, da bo Rusija za obrambo prisvojenega ozemlja morda uporabila tudi jedrsko orožje, kar na Zahodu vidijo kot znamenje šibkosti v luči dejstva, da Ukrajinci v ofenzivi za osvoboditev ozemlja še naprej dosegajo uspehe.

Biden je omenil petkovo glasovanje v kongresu, ki je odobril dodatnih 12,3 milijarde dolarjev vojaške pomoči Ukrajini, in dejal, da bodo ostali na isti poti. "Še naprej bomo zagotavljali vojaško opremo, da bo Ukrajina lahko branila sebe, svoje ozemlje in svobodo," je dejal.

V zvezi s skrivnostno eksplozijo na ceveh plinovodov Severni tok 1 in 2 je Biden ponovil besede drugih zahodnih voditeljev, da je šlo za namerno sabotažo.

Ni povedal, kdo stoji za napadom, vendar je ruske obtožbe, da je bil vpleten Washington, označil za dezinformacije in laži. Zagotovil je, da bo preiskava prišla do dna zadevi. "V primernem trenutku, ko se bodo stvari umirile, bomo tja poslali potapljače, da ugotovijo, kaj natančno se je zgodilo," je dejal.

19.37 Nato: Putinova odločitev o priključitvi je najresnejša eskalacija konflikta od začetka vojne

Generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg je opozoril, da je Putinova odločitev o priključitvi ukrajinskih regij Rusiji najresnejša eskalacija konflikta, odkar je Moskva februarja napadla Ukrajino. 

"Putin je mobiliziral več sto tisoč vojakov, neodgovorno rožlja z jedrskim orožjem, zdaj je nezakonito priključil več ukrajinskih regij. To je najresnejša eskalacija od začetka vojne," je na tiskovni konferenci dejal Stoltenberg. 

Stoltenberg je rusko priključitev štirih ukrajinskih regij obsodil kot "nezakonito in nelegitimno". "To je največji poskus nasilne priključitve evropskega ozemlja po drugi svetovni vojni," je še povedal. 

17.11 Golob obsodil rusko priključitev ukrajinskih regij

Tudi predsednik slovenske vlade Robert Golob je odločno obsodil priključitev ukrajinskih regij Doneck, Lugansk, Herson in Zaporožje Rusiji in dejal, da je ta v nasprotju s temeljnimi načeli Ustanovne listine ZN in mednarodnega prava.

16.57 ZDA zaradi priključitve ukrajinskih regij napovedale nove sankcije proti Rusiji

Ameriški predsednik Joe Biden je danes dejal, da je priključitev štirih ukrajinskih regij Rusiji v nasprotju z mednarodnim pravom. ZDA so zato napovedale nove sankcije proti Rusiji, poročajo tuje tiskovne agencije.

Bela hiša je napovedala nove "ostre" sankcije proti Rusiji, in sicer proti ruskim predstavnikom in njeni vojaški industriji. Dodali so, da so države članice skupine G7 odločene sankcionirati vse države, ki bodo podprle poskus Kremlja, da si prisvoji ukrajinske regije.

Biden je zatrdil, da bodo ZDA vselej spoštovale mednarodno priznane meje Ukrajine ter ji še naprej vojaško in diplomatsko pomagale.

16.50 Zelenski: Ukrajina zahteva članstvo v Natu, s Putinom se ne bo pogajala

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danes dejal, da bo Ukrajina uradno vložila prošnjo za vstop v Nato po hitrem postopku. Kot je zatrdil kmalu po tem, ko je ruski voditelj podpisal dokumente o priključitvi štirih ukrajinskih regij, ter Ukrajino pozval, naj položi orožje, se Kijev z Rusijo ne bo pogajal, dokler bo na oblasti Vladimir Putin. "Pogajali se bomo z novim predsednikom," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Zelenski v videoposnetku, objavljenem na družbenih omrežjih.

"Dejansko smo že v Natu. Pravzaprav smo že dokazali, da smo združljivi s standardi zavezništva (...), ki so resnični za Ukrajino, resnični na bojišču," je po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa dejal Zelenski. "Drug drugemu zaupamo, si pomagamo in se ščitimo. To je zavezništvo," je dejal Zelenski.

"Pravzaprav danes Ukrajina zahteva, da se to zgodi de iure. Pospešeno. S podpisom prošnje Ukrajine za pospešeno članstvo v Natu bomo naredili odločilen korak," je ponovil ukrajinski predsednik.

15.04 Putin podpisal dokumente o priključitvi štirih ukrajinskih regij k Rusiji 

Štirje proruski voditelji zasedenih ruskih regij so s Putinom podpisali sporazume o priključitvi Donecka, Luganska, Hersona in Zaporožja Rusiji.

Po podpisu sporazuma je množica vzklikala "Rusija, Rusija!".

"Veste, da so referendumi potekali v Donecku, Zaporožju, Hersonu in Lugansku. Glasovi so prešteti in ljudstvo je dokončno odločilo. To je volja milijonov ljudi, Rusija ima zdaj štiri nove regije," je dejal ruski predsednik Vladimir Putin in dodal, da so se ljudje tako odločili.

Putin je govoril o ljudeh, ki so branili okupirana ozemlja, in jih označil za heroje. Pozval je k minuti molka za vse padle na teh območjih.

"Naši dedje in pradedje so se borili z neonacisti, branili so to ozemlje, borili so se za pravico govoriti v svojem jeziku," je dejal Putin.

"Nihče ne more uničiti naše povezave, ki smo jo negovali desetletja," je dejal, ko je govoril o odnosu med Rusijo in okupiranimi ozemlji.

"Nič ni močnejšega od volje ljudi na teh območjih, da postanejo del Rusije," je dejal in dodal: "Uničenje zahodne hegemonije je nepovraten proces. Svet ne bo nikoli enak." 

Dejal je tudi, da je kijevski režim poskušal ljudem na zasedenih ozemljih vsiliti sovraštvo do Rusije. "Nezlomljeno ljudstvo Hersona, Zaporožja in Donbasa je reklo ne!" je sklenil svoj govor.

13.42 Ukrajinska vojska delno obkolila ruske sile v mestu Liman

Ukrajinska vojska je zavzela več krajev v bližini mesta Liman in v strateško pomembnem mestu tudi delno obkolila ruske sile, je na družbenih omrežjih zapisal vodja proruskih separatistov v Donecku Denis Pušilin. Uspehe so potrdile tudi ukrajinske sile, ki so na Facebooku sporočile, da so osvobodile bližnjo vas Ščurove.

"Novice iz Limana so skrb vzbujajoče, dve bližnji vasi pa nista več v celoti pod ruskim nadzorom," je priznal Pušlin in hkrati ukrajinske sile obtožil, da poskušajo z vso močjo zasenčiti zgodovinski trenutek regije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pri tem je imel v mislih slovesnosti v Kremlju, na kateri bo ruski predsednik Vladimir Putin danes podpisal dokumente o priključitvi ukrajinskih regij Lugansk, Doneck, Zaporožje in Herson.

Po poročanju proruskega vojaškega bloga Rybar naj bi ukrajinske sile ponovno prevzele tudi nadzor nad vasjo Stavki severno od mesta Liman, v Zaričah vzhodno od mesta pa naj bi potekali ulični spopadi. "Cesta med Limanom in Torskim je pod stalnim obstreljevanjem sovražnika. Če rusko vojaško vodstvo v 24 urah ne bo odločno ukrepalo, pa bo Liman doživel usodo Balaklije," je še poročal blog.

Če bo Ukrajini uspelo ponovno zavzeti Liman, bo to odprlo pot njihovim silam tudi za nadaljnji prodor globoko v regijo Lugansk, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Cesta do Torskega je sicer bila še zadnja dobavna pot za ruske sile v mestu Liman. S ponovno osvojitvijo kraja Balaklija pa so ukrajinske sile začele svojo protiofenzivo v regiji Harkov, v kateri je Kijev ponovno osvojil skoraj celotno regijo.

11.11 V napadu Rusov na civilni konvoj v Zaporožju ubitih 25 ljudi

Konvoj civilnih avtomobilov v regiji Zaporožje na jugu Ukrajine je bil danes tarča obstreljevanja, v katerem je bilo po navedbah ukrajinske strani ubitih najmanj 25 ljudi, še približno 50 pa je bilo ranjenih. Ukrajina za napad obtožuje Rusijo, ta pa krivdo pripisuje Kijevu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Proruski predstavniki v regiji so obtožbe ukrajinskih oblasti že zavrnili. "Režim v Kijevu poskuša prikazati to, kar se je zgodilo, kot obstreljevanje ruske vojske, in se zateka k ogabni provokaciji," je dejal vodja proruskih oblasti, ki jih je nastavila ruska stran, v Zaporožju Vladimir Rogov in ukrajinske sile obtožil terorizma. | Foto: Reuters Proruski predstavniki v regiji so obtožbe ukrajinskih oblasti že zavrnili. "Režim v Kijevu poskuša prikazati to, kar se je zgodilo, kot obstreljevanje ruske vojske, in se zateka k ogabni provokaciji," je dejal vodja proruskih oblasti, ki jih je nastavila ruska stran, v Zaporožju Vladimir Rogov in ukrajinske sile obtožil terorizma. Foto: Reuters

Guverner Zaporožja Oleksandr Starukh je na družbenih omrežjih zapisal, da so ruske sile napadle civilni humanitarni konvoj na poti iz središča regije. Do napada naj bi prišlo, ko je konvoj poskušal vstopiti na območje, ki ga trenutno zasedajo ruske in proruske sile.

"Ljudje so stali v vrsti, da bi odšli na začasno zasedeno ozemlje, pobrali svoje sorodnike in jim pripeljali pomoč," je še dodal. Hkrati je objavil fotografijo, na kateri sta dve koloni uničenih avtomobilov, v bližini pa leži več trupel.

Proruski predstavniki v regiji so obtožbe ukrajinskih oblasti že zavrnili. "Režim v Kijevu poskuša prikazati to, kar se je zgodilo, kot obstreljevanje ruske vojske, in se zateka k ogabni provokaciji," je dejal vodja proruskih oblasti, ki jih je nastavila ruska stran, v Zaporožju Vladimir Rogov in ukrajinske sile obtožil terorizma.

Ukrajinska regija Zaporožje je trenutno deloma pod nadzorom ruskih sil, že danes pa bo ruski predsednik Vladimir Putin na slovesnosti v Kremlju podpisal dokumente o njeni priključitvi Rusiji.

Priključene bodo tudi ukrajinske regije Lugansk, Doneck in Herson. V vseh štirih regijah so v preteklem tednu proruske oblasti izvedle referendume, na katerih se je po njihovih navedbah prebivalstvo z veliko večino odločilo za priključitev k Rusiji.

V ukrajinskem napadu v regiji Herson pa naj bi bil danes ubit proruski uradnik, poroča ruska tiskovna agencija Tass. "Aleksej Kateriničev je umrl v raketnem napadu sistema himars. Dve raketi sta zadeli hišo, v kateri je bil," je pojasnil predstavnik proruskih okupacijskih oblasti v Hersonu Kiril Stremusov.

10.21 Ruska ustava: priključitev ozemlja Rusiji je stalna

Vladimir Putin bo danes ob 16. uri (15. uri po lokalnem času v Moskvi) podpisal dokumente o priključitvi štirih ukrajinskih regij, ki predstavljajo približno 15 odstotkov ozemlja Ukrajine, Rusiji. Čeprav ruska vojska ne nadzira več v celoti vseh regij oziroma ima vsak dan pod nadzorom manj ozemlja. To pa lahko povzroči velike težave pri sklepanju potencialnih mirovnih sporazumov med obema državama, saj ruska ustava zapoveduje, da se po pravni priključitvi ozemelj Rusiji ta ne morejo več uradno vrniti pod nadzor oškodovane države, poroča The Guardian.

10.01 Črna gora izgnala šest ruskih diplomatov, preiskava zaradi vohunjenja se nadaljuje

Črna gora je za nezaželene osebe razglasila še šest diplomatov z ruskega veleposlaništva v Podgorici. Izgon diplomatov črnogorski mediji povezujejo s četrtkovimi hišnimi preiskavami v prestolnici zaradi suma vohunjenja za Rusijo. Preiskave, ki potekajo v sodelovanju z mednarodnimi partnerji, je potrdilo tudi posebno državno tožilstvo.

Črna gora je odločitev o izgonu ruskih diplomatov sprejela zaradi njihovih dejavnosti, ki so v nasprotju z dunajsko konvencijo o diplomatskih odnosih in odnosih medsebojnega spoštovanja med dvema državama, so sporočili s črnogorskega ministrstva za zunanje zadeve.

Izgon šestih diplomatov se je zgodil v četrtek oziroma na isti dan, kot je v javnost prišla informacija o preiskavah več oseb zaradi suma vohunjenja za Rusijo.

Med osumljenimi je po pisanju črnogorskega časnika Vijesti nekdanji dolgoletni uslužbenec črnogorskega ministrstva za zunanje zadeve Radomir Sekulović. Sumijo ga, da je več let delal za rusko obveščevalno službo in da je bil vodja skupine, ki je pošiljala zaupne podatke Moskvi.

Posebno državno tožilstvo poleg Sekulovića preiskuje še šest uslužbencev ruske ambasade in nekaj ruskih državljanov, pišejo Vijesti.

Posebni tožilec in tiskovni predstavnik posebnega državnega tožilstva Vukas Radonjić je v četrtek potrdil preiskave. "Policija na zahtevo posebnega državnega tožilstva in po nalogu višjega sodišča v Podgorici preiskuje stanovanja in druge prostore več državljanov zaradi suma, da so storili kaznivi dejanji ustanavljanja kriminalne organizacije in vohunjenja. Za zdaj še nikomur niso odvzeli prostosti," je sporočil.

Državno tožilstvo uradno še vedno ni potrdilo nobene aretacije, črnogorski premier Dritan Abazović pa je dejal, da gre za mednarodno akcijo, ki se je začela v sredo. "Dejavnost smo načrtovali nekoliko prej, sinoči pa smo jo aktivirali," je v četrtek pojasnil Abazović in dodal, da so zjutraj privedli več oseb.

Črna gora je v prvi polovici letošnjega leta izgnala že šest diplomatov, tako da je skupno število Rusov, ki so jih v Črni gori razglasili za nezaželene osebe, zdaj 12.

8.39 Zelenski Rusom: Putina je treba ustaviti

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v svojem rednem videonagovoru Ruse znova pozval, naj se uprejo predsedniku Vladimirju Putinu in ustavijo vojno v Ukrajini. "Da se to konča, morate ustaviti to osebo v Rusiji, ki si bolj želi vojne kot življenja," jim je sporočil na predvečer ruske priključitve štirih ukrajinskih regij.

Rusija se po njegovih besedah še lahko izogne najbolj bolečim posledicam svoje vojne proti Ukrajini, a za to je treba ustaviti Putina.

Načrtovana priključitev štirih ukrajinskih regij ne bo prinesla pričakovanih rezultatov, ampak bi Rusijo neločljivo povezala s katastrofo brezzakonja, kakršni smo priča v regijah, ki so jih proruske sile zavzele leta 2014, je zatrdil.

Kasneje je Zelenski objavil še ločen videoposnetek, v katerem se je obrnil na prebivalce etnično mešanega Kavkaza. Med ruskimi vojaki na bojiščih v Ukrajini naj bi namreč prevladovali prav pripadniki etničnih manjšin.

Rusijo je obtožil, da prinaša smrt, mučenje, posilstva in uničenje. "To je mogoče ustaviti," je poudaril, a ruski državljani se morajo "dvigniti in upreti". Obenem je pohvalil nasprotovanje, ki so ga Rusi pokazali ob odločitvi Kremlja za delno mobilizacijo rezervistov.

Povedal je še, da je bilo v Ukrajini ubitih že 58 tisoč Rusov, česar sicer Moskva ni potrdila in tudi ni mogoče neodvisno preveriti.

Opozoril je, da bodo številne ruske vojake pošiljali v boj brez oznak in dokumentov, tako da jih ne bo mogoče identificirati. Zato Rusom svetuje, da si svoja imena tetovirajo, tako da bodo lahko, če bodo ubiti, trupla vrnili svojcem.

7.59 Ruska vojska z iranskimi "samomorilnimi" droni nad Ukrajince

Rusija je v zadnjih dneh začela množično uporabljati iranske drone, ki se zaletijo v tarčo in samouničijo, poroča The Guardian. Iran naj bi Rusiji v zadnjih tednih dostavil več sto dronov, ki jih na Zahodu imenujejo kar "kamikazi" droni. Po poročanju britanskega obrambnega ministrstva je ruska vojska začela uporabljati iranske brezpilotne letalnike sredi septembra. Ukrajinska vojska je v zadnjih tednih sicer večkrat sporočila, da jim je uspelo sestreliti iranske drone, preden so dosegli svoje tarče. Drone naj bi Rusi na ukrajinske vojake sicer pošiljali kar iz Rusije.

6.56 Biden odločno zavrnil možnost priznanja ruskih zahtev po ukrajinskem ozemlju

ZDA ne bodo nikoli priznale poskusov Rusije, da si priključi dele ukrajinskega ozemlja, je v četrtek zatrdil ameriški predsednik Joe Biden. Podobno je bil pred danes predvideno razglasitvijo Kremlja o priključitvi štirih regij kritičen tudi zunanji minister Antony Blinken. Senat je medtem odobril 12 milijard dolarjev nove pomoči Ukrajini.

Biden je zagotovil, da ZDA ne bodo nikoli priznale izidov lažnih ruskih referendumov na zasedenih ozemljih Ukrajine. Referendume je označil za grobo kršitev mednarodnih načel.

"Glede tega želim biti zelo jasen. ZDA ne bodo nikoli, nikoli, nikoli priznale zahtev Rusije po suverenih ozemljih Ukrajine," je dejal Biden na srečanju z voditelji pacifiških otokov v Washingtonu.

"Tako imenovani referendumi so bili prevara, popolna prevara. Rezultati so bili izdelani v Moskvi. Resnična volja ukrajinskega ljudstva se kaže vsak dan, z žrtvovanjem življenj za obrambo neodvisnosti države," je dejal Biden.

Državni sekretar Antony Blinken je referendume označil za žalitev mednarodnega miru. "Kremeljski navidezni referendumi so jalovo prizadevanje, da bi prikrili to, kar pomeni nadaljnji poskus zavzetja ozemlja v Ukrajini," je dejal Blinken v izjavi.

6.04 Putin bo razglasil priključitev štirih ukrajinskih regij Rusiji

Ruski predsednik Vladimir Putin bo danes na slovesnosti v Kremlju podpisal dokumente o priključitvi štirih ukrajinskih regij (približno 15 odstotkov ozemlja Ukrajine), kjer so proruske oblasti v preteklem tednu uspešno izvedle referendume o priključitvi k Rusiji. Slavnostna ratifikacija se bo predvidoma začela ob 15. uri po lokalnem času, so v četrtek sporočili iz Moskve.

"Slovesnost ob podpisu sporazumov o vstopu novih ozemelj v Rusko federacijo bo potekala jutri ob 15. uri v Kremlju," je novinarjem v četrtek povedal tiskovni predstavnik ruskega predsednika Dmitrij Peskov in napovedal, da bo imel Putin na slovesnosti tudi obsežen govor.

Iz Moskve so sporočili še, da bosta kljub petkovi razglasitvi oba domova ruskega parlamenta o priključitvi regij odločala v ponedeljek in torek.

Proruske oblasti v okupiranih ukrajinskih regijah Lugansk, Doneck, Zaporožje in Herson so v preteklem tednu izvedle referendume, na katerih se je po njihovih navedbah prebivalstvo z veliko večino odločilo za priključitev k Rusiji.

Po preštetju vseh glasovnic naj bi v Donecku za priključitev Rusiji glasovalo 99,2 odstotka volivcev, v Lugansku več kot 98 odstotkov, v Zaporožju več kot 93 odstotkov, v Hersonu pa več kot 87 odstotkov.

Proruski separatistični voditelji štirih ukrajinskih regij, ki so Putina v sredo pozvali, naj regije uradno priključi Rusiji in tako izpolni na referendumu izraženo voljo, so sicer v četrtek ponoči prispeli v Moskvo. Regijo Herson zastopa Vladimir Saldo, Doneck Denis Pušilin, Zaporožje Jevgenij Balicki, regijo Lugansk pa Leonid Pasečni.

Ukrajina in zahodne države so medtem referendume obsodile in jih označile za nezakonite ter poudarile, da priključitve teh ozemelj Rusiji ne bodo priznale. Rusija si je sicer že leta 2014 priključila ukrajinski polotok Krim, česar mednarodna skupnost prav tako ne priznava.

5.00 Veliki Putinov podpornik zaskrbljen: Ves Zahod se nam posmehuje

Dober teden dni po tem, ko je ruski predsednik Vladimir Putin razglasil delno vojaško mobilizacijo, na dan prihajajo informacije o slabi opremljenosti ruske vojske, sporočila nezadovoljnih in razočaranih vojakov pa razkrivajo pravo stanje na terenu. Svojo zaskrbljenost nad trenutnim napredovanjem ruske vojske v napadu na Ukrajino je izrazil tudi Putinov podpornik Vladimir Solovjov

"Ves Zahod se nam posmehuje, skrb vzbujajoče je, da po Harkovu ni bilo nobene ofenzive, ruske vojake pozivam, naj se borijo tako, kot so naučeni," je v oddaji na državni televiziji dejal Solovjov.

Ruski vojak Novice "Poslali so nas v klavnico. Napadi so zastali. Izgubljamo vojno." #vŽivo Niall Ferguson Novice Ali ta mož res ve, kako se bo končala vojna v Ukrajini? Jordan Peterson Novice Mož, ki je postal skorajda ukrajinski sovražnik številka ena

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin