SiolNET. Novice Svet
0,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Večina prebivalcev Nove Zelandije v zaprtju države vidi tudi pozitivne stvari

0,13

termometer

Ptič kivi
Ptica kivi je narodni simbol Nove Zelandije. Foto: Reuters

Prebivalci Nove Zelandije so prosti čas med zaprtjem države namenili rekreaciji, hobijem ter gradnji odnosov z bližnjimi in sosedi.

Dve tretjini prebivalcev Nove Zelandije sta v zaprtju države zaradi koronavirusa našli pozitivne stvari, razkriva študija univerze v Otagu. Študija, v kateri je sodelovalo 2.010 posameznikov, se je osredotočila na psihološke posledice omejitev javnega življenja in gospodarstva, ki jih je država uvedla marca 2020.

Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah Novice V sredo potrdili več kot 1.500 okužb z novim koronavirusom

Nacionalni ponos

"Sodelujoči v študiji so našli veliko pozitivnih stvari v zaprtju države," je rezultate študije komentiral vodja raziskovalcev Matthew Jenkins. "Od nacionalnega ponosa, da se je majhni državi uspelo hitro in uspešno odzvati, do prostega časa, ki so ga imeli zaradi zaprtja," je pojasnil Jenkins. Prebivalci Nove Zelandije so prosti čas namenili rekreaciji, hobijem ter gradnji odnosov z bližnjimi in sosedi.

Hrvaška koronavirus Novice Visok skok na Hrvaškem: potrdili dvakrat več okužb kot dan pred tem

Čas za samorefleksijo

"Zaprtje države je veliko ljudi prisililo, da se se 'ustavili', si vzeli čas za samorefleksijo in se spet povezali z drugimi ljudmi," je pojasnil Jenkins, ki je dodal: "Veliko ljudi, ki so sodelovali v študiji, je poudarilo, da so prijaznost, sočutnost in želja po pomoči drugim med zaprtjem postale veliko pogostejše." Novozelandci so med prednostmi zaprtja izpostavili tudi delo od doma, čistejše okolje in poslušanje ptičjega petja.  

AstraZeneca Novice Brez enotnih smernic pri uporabi AstraZenece
 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin