Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 4. 2021,
9.56

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

4

Natisni članek

Koronavirus COVID-19 Hrvaška

Četrtek, 8. 4. 2021, 9.56

3 leta

Visok skok na Hrvaškem: potrdili dvakrat več okužb kot dan pred tem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

4

Hrvaška koronavirus | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na Hrvaškem so v minulih 24 urah potrdili 3217 novih okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 36 bolnikov s covidom-19, je objavil nacionalni štab civilne zaščite. Današnje število novih primerov je najvišje od 18. decembra lani, ko so jih potrdili 3272. Zdravstvene oblasti so predlagale nadaljevanje cepljenja s cepivom AstraZenece brez omejitev.

 

Tretji val je vse močnješi tudi pri naših južnih sosedih Hrvatih. Potem ko so predvčerajšnjim potrdili 1.750 novih primerov okužbe, so včeraj doživeli visok skok, saj so imeli 3.217 novih okužb. Opravili so več kot 11 tisoč testiranj.

V državi je trenutno 12.767 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. V bolnišnicah se zdravi 1756 covidnih bolnikov, od katerih jih 171 potrebuje pomoč medicinskih ventilatorjev.

Na Hrvaškem so do srede zvečer porabili 533.409 odmerkov Pfizerjevega, AstraZenecinega in Moderninega cepiva. Cepili so 432.601 ljudi, od tega 100.808 z dvema odmerkoma, poroča STA.

Hrvaški zavod za javno zdravstvo (HZJZ) je sicer danes priporočil nadaljevanje uporabe cepiva AstraZeneca v boju proti epidemiji covida-19. Kot so pojasnili, se strinjajo s sredinim stališčem Evropske agencije za zdravila (Ema), da so koristi od cepljenja z AstraZenecinim cepivom občutno večje od tveganja s stranskimi učinki, saj cepivo učinkovito ščiti pred bolnišničnim zdravljenem in smrtjo.

"Stanje je podobno slabo kot v drugem valu"

Kot je dejal hrvaški epidemiolog Bernard Kaić, je položaj tako slab kot na vrhuncu drugega vala.

"Stanje je podobno slabo kot na vrhuncu drugega vala. Moramo biti previdni in sprejeti ustrezne ukrepe. Ne organizirajte nepotrebnih druženj. Mislim, da bomo morali zapreti terase lokalov," je sporočil.

Ne spreglejte