Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 10. 2023,
7.47

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,01
žrtve nesreča nesreča Benetke

Natisni članek

Četrtek, 5. 10. 2023, 7.47

9 mesecev, 3 tedne

V nesreči pri Benetkah umrla noseča Hrvatica, z možem sta bila na medenih tednih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,01
Prometna nesreča pri Benetkah | Umrlo je 21 ljudi, 18 jih je bilo poškodovanih.  | Foto Luigi Brugnaro/X

Umrlo je 21 ljudi, 18 jih je bilo poškodovanih.

Foto: Luigi Brugnaro/X

V tragični nesreči, ki se je v torek zgodila v bližini Benetk, je bila med 21 umrlimi ljudmi tudi 24-letna Antonela Baković iz Hrvaške, ki je bila z možem na poročnem potovanju. 24-letnica je bila noseča. Njen mož, 24-letni Marko, se zdravi na intenzivni negi, njegovo stanje pa je stabilno, poročajo hrvaški mediji.

Noseča Antonela Baković je umrla v grozljivi prometni nesreči, ki se je v torek zvečer zgodila v bližini Benetk, njen mož Marko Baković, prav tako star 24 let, pa je na intenzivni negi v bolnišnici. Gre za mlad zakonski par iz Splita, njuno identiteto pa je potrdil italijanski časnik Corriere della Sera.

Poročila sta se pred približno dvajsetimi dnevi, na poročno potovanje pa sta odpotovala v Benetke. Hrvaški Index piše, da je bila Splitčanka Antonela v petem mesecu nosečnosti. Njen mož Marko je na intenzivni negi, njegovo življenje je bilo ogroženo, a je trenutno zdravstveno stanje stabilno.

Identificirali so vse žrtve nesreče 

Poleg hrvaške državljanke je umrlo še 20 ljudi, 18 pa jih je bilo poškodovanih. Pristojni so identificirali vse žrtve, so v sredo zvečer sporočile beneške oblasti. Kot so dejali, je bila identifikacija zahtevna, saj številni potniki pri sebi niso imeli dokumentov.

V nesreči so umrli devet Ukrajincev, štirje Romuni, trije Nemci, italijanski voznik, dva Portugalca, južnoafriški državljan in hrvaška državljanka, je sporočil tiskovni predstavnik beneškega župana Luigija Brugnara.

Avtobus zgrmel v prepad, globok deset metrov 

Nesreča se je zgodila v torek okoli 19.45 v mestu Mestre, devet kilometrov od središča Benetk. Avtobus s turisti je zadel v odbojno ograjo na nadvozu, nato pa se prevrnil in zgrmel v prepad, globok deset metrov. Na avtobusu je bilo okoli štirideset italijanskih in tujih turistov, ki so se vračali z obiska Benetk v kamp, ​​kjer so bili nastanjeni.

Iz še neugotovljenega razloga je vozilo, ki je peljalo po mostu, zadelo varnostno ograjo in pristalo v prepadu v bližini železniške proge med Mestrami in Marghero, mestoma v Benečiji.

"Avtobus se je prevrnil. Trk je bil strašen, saj je padel z več kot desetih metrov," je novinarjem na prizorišču povedal poveljnik beneških gasilcev Mauro Luongo.

Nesreča
Novice Apokaliptični prizor pri Benetkah: med mrtvimi tudi tuji državljani #video
Prometna nesreča v Mestrah
Novice Tragična nesreča pri Benetkah, umrlo 21 ljudi
Ne spreglejte