Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 8. 2011,
15.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

London prisluškovanje

Torek, 2. 8. 2011, 15.56

8 let

V Londonu v zvezi z vdiranjem v telefone prijeli še eno osebo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Policija je v zvezi z afero vdiranja v telefone s strani sedaj že nekdanjega britanskega tabloida News of the World aretirala moškega, za katerega se domneva, da je nekdanji glavni urednik tabloida.

Policija njegovega imena ni razkrila, je pa sporočila, da je bil aretiran zaradi suma sodelovanja pri prisluškovanju in korupcije.

Zaslišan tudi zaradi suma korupcije

Po poročanju britanske televizije Sky News gre za 71-letnega Stuarta Kuttnerja, ki se je leta 2009 upokojil kot glavni urednik News of the World.

Po podatkih policije so moškega zaslišali zaradi suma sodelovanja pri prisluškovanju komunikacijam in zaradi suma korupcije.

Vsi doslej aretirani so bili izpuščeni

Pri News International, hčerinski družbi podjetja medijskega mogotca Ruperta Murdocha News Corporation, ki je imelo v lasti News of the World, sicer niso želeli potrditi, ali gre za njihovega nekdanjega zaposlenega.

Moški, ki so ga aretirali, je že enajsta oseba, ki jo je Scotland Yard aretiral v povezavi s preiskavo vdiranja v telefone. Vsi doslej aretirani so bili izpuščeni po plačilu varščine, proti nobeni osebi pa doslej še ni bila vložena obtožnica.

Afera je prizadela veliko ljudi

Zaradi afere, povezane z vdiranjem v telefone državljanov s strani novinarjev News of the World in podkupovanja policistov, je prenehal izhajati News of the World, afera pa je v Veliki Britaniji prizadela tako politike, znane osebnosti, policijo in medije, predvsem pa Murdochov medijski imperij.

Britanski sodnik Brian Leveson je 28. julija uvedel preiskavo, ki naj bi razsvetlila afero vdiranja v telefone in podkupovanje policistov s strani britanskih medijev. Pristojna komisija, ki naj bi zaslišanja začela septembra, bo preiskala povezave med mediji, policijo in politiko.

Ne spreglejte