Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 6. 2024,
14.44

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64

Natisni članek

podpredsednik letalo nesreča nesreča

Torek, 11. 6. 2024, 14.44

1 teden, 1 dan

V letalski nesreči umrl malavijski podpredsednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,64
Saulos Chilima | Pokojni Chilima je načrtoval kandidaturo na predsedniških volitvah, ki so v Malaviju predvidene septembra prihodnje leto, navaja dpa. Bil je karizmatična in priljubljena osebnost, zlasti med mladimi. | Foto Guliverimage

Pokojni Chilima je načrtoval kandidaturo na predsedniških volitvah, ki so v Malaviju predvidene septembra prihodnje leto, navaja dpa. Bil je karizmatična in priljubljena osebnost, zlasti med mladimi.

Foto: Guliverimage

V letalski nesreči v Malaviju je življenje izgubil malavijski podpredsednik Saulos Chilima. Letalo je v ponedeljek v slabem vremenu strmoglavilo na gozdnatem področju Chikangawa severno od malavijske prestolnice Lilongwe. Med desetimi pogrešanimi v razbitinah niso našli preživelih, je sporočil predsednik države Lazarus Chakwera.

Malavijski predsednik Lazarus Chakwera je danes sporočil, da so vojaško letalo z 51-letnim Chilimo in še devetimi ljudmi na krovu, ki so jih pogrešali od ponedeljka, našli na gozdnatem območju Chikangawa severno od Lilongwe.

Vzrok nesreče še ni znan, poročajo tuje tiskovne agencije.

Med umrlimi je nekdanja prva dama Shanil Dzimbiri, ki je bila poročena z Bakilijem Muluzijem, ki je državo vodil med letoma 1994 in 2004.

Saulos Chilima | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Predsednik nesrečo označil za strašno tragedijo

V televizijskem nagovoru je Chakwera nesrečo označil za strašno tragedijo, pokojnega Chilimo pa kot vzornega politika in človeka, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Chilima je s sopotniki v ponedeljek zjutraj vzletel iz malavijske prestolnice. Zaradi slabega vremena so pred načrtovanim pristankom v mestu Mzuzu nadzorniki zračnega prometa letalo napotili nazaj v Lilongwe. Kmalu zatem so izgubili stik z letalom, ki je izginilo z radarja.

Pokojni Chilima je načrtoval kandidaturo na predsedniških volitvah, ki so v Malaviju predvidene septembra prihodnje leto, navaja dpa. Bil je karizmatična in priljubljena osebnost, zlasti med mladimi. Leta 2022 je bil obtožen sodelovanja v korupcijski aferi, zato so mu odvzeli uradna pooblastila. Maja je malavijsko sodišče umaknilo obtožbe in Chilima je znova prevzel opravljanje uradnih dolžnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Predor Šentvid
Novice Pozor: nesreča na gorenjski avtocesti, ostaja zastoj
Slovenska policija
Novice Povzročil prometno nesrečo, nato so mu v avtu našli še 3.400 nabojev
poškodovano letalo Austria Airilnes
Novice Nevihta s točo poškodovala letalo pred pristankom na Dunaju
letalo, nesreča, turbulenca London-Singapur
Novice Toliko odškodnine so ponudili potnikom, ki so bili poškodovani med turbulenco
Ne spreglejte