Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 7. 2021,
20.00

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

4

Natisni članek

cepljenje

Ponedeljek, 12. 7. 2021, 20.00

2 leti, 9 mesecev

V Grčiji in Franciji uvajajo obvezno cepljenje za zdravstvene delavce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

4

argentina cepljenje | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Grčiji uvajajo obvezno cepljenje proti covidu-19 za zdravstvene delavce. Cepiti se morajo tudi vsi, ki delajo v domovih za ostarele, je danes sporočil grški premier Kiriakos Micotakis. Enak ukrep naj bi še danes napovedal tudi francoski predsednik Emmanuel Macron.

Vsi zaposleni v domovih za ostarele se morajo cepiti do 16. avgusta. Če tega ne bodo storili, bodo morali na bolniški dopust, je Micotakis povedal v nagovoru narodu po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Od 1. septembra pa bo cepljenje obvezno za vse zdravstvene delavce v javnem in zasebnem sektorju, je še dejal grški premier.

Grška vlada želi tako ob širjenju koronavirusne različice delta povečati precepljenost prebivalstva. Doslej se je cepilo tri četrtine starejših od 60 let. Od 10,7 milijona prebivalcev Grčije jih je sicer v celoti cepljenih 4,3 milijona. Od torka se bodo lahko s cepivom podjetja Pfizer cepili tudi mladostniki od 15. do 17. leta starosti.

Cepljenje v ZDA
Novice Cepljenje z različnimi cepivi? Beovićeva in Štrukelj pojasnjujeta dileme. #video
Novice Poklukar: O obveznem cepljenju ta trenutek ne razmišljamo #video

"Država se ne bo znova zaprla zaradi nekaterih ljudi," je povedal Micotakis. Od petka do konca avgusta bodo sicer lahko v Grčiji samo cepljeni obiskali zaprte prostore, kot so bari, gledališča in kinodvorane.

Obvezno cepljenje za zdravstvene delavce pa naj bi še danes napovedal tudi francoski predsednik Emmanuel Macron. Kot so povedali viri v francoskem parlamentu, bodo o ustrezni zakonodajni podlagi glasovali sredi prihodnjega tedna.

Macron naj bi v nagovoru napovedal tudi, da bo po novem potrdilo o cepljenju proti covidu ali negativnem testu na koronavirus obvezno tudi za vstop v gledališča, kinodvorane in druge javne prostore.

Ne spreglejte