Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 5. 2024,
21.19

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

vojska Izrael Sirija

Sreda, 29. 5. 2024, 21.19

3 tedne

V domnevnem izraelskem napadu na Sirijo ubita deklica, več ljudi ranjenih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Sirija, vojaki | Sirska zračna obramba je uspela prestreči rakete nad Homsom, je pred tem poročala sirska tiskovna agencija SANA. Sirski observatorij za človekove pravice pa je sporočil, da je Izrael napadel najmanj eno vojaško tarčo vzhodno od Homsa. | Foto Shutterstock

Sirska zračna obramba je uspela prestreči rakete nad Homsom, je pred tem poročala sirska tiskovna agencija SANA. Sirski observatorij za človekove pravice pa je sporočil, da je Izrael napadel najmanj eno vojaško tarčo vzhodno od Homsa.

Foto: Shutterstock

V napadu na Sirijo je bila ubita deklica in ranjenih najmanj deset ljudi, je danes sporočilo sirsko obrambno ministrstvo, ki trdi, da je za napad odgovoren Izrael, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Izraelski sovražnik je izvedel zračni napad iz smeri Libanona na osrednji del in stanovanjsko stavbo v mestu Banijas ob obali, pri čemer je bila ubita deklica, deset civilistov pa ranjenih," je sporočilo ministrstvo.

Sirska zračna obramba je uspela prestreči rakete nad Homsom, je pred tem poročala sirska tiskovna agencija SANA. Sirski observatorij za človekove pravice pa je sporočil, da je Izrael napadel najmanj eno vojaško tarčo vzhodno od Homsa. Na območju so sicer po navedbah observatorija aktivne tudi oborožene skupine, ki jih podpira Iran.

Izrael se redko odzove na posamezne napade v Siriji, je pa večkrat poudaril, da ne bo dovolil Iranu, da širi svoj vpliv na območju. V preteklosti je izvedel že več napadov, večinoma so tarča vojaška oporišča in z Iranom povezane tarče.

Robert Golob
Novice Golob o Palestini: Želimo dati jasno sporočilo celemu svetu
Gaza
Novice Izraelska vojska prevzela nadzor nad koridorjem med Egiptom in Gazo
ICJ
Novice Guardian: Nekdanji šef Mosada naj bi grozil tožilki na mednarodnem sodišču
Ne spreglejte