Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 10. 2013,
7.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bela hiša Washington streljanje ZDA

Petek, 4. 10. 2013, 7.22

8 let

Ubita voznica v Washingtonu naj bi trpela za depresijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ameriški mediji poročajo, da naj bi 34-letna zobotehnica Miriam Carey, ki so jo policisti v četrtek ubili po avtomobilskem lovu v bližini kongresne palače, trpela za poporodno depresijo.

Verjela naj bi, da jo ameriški predsednik Barack Obama zalezuje. Careyjeva se je v četrtek najprej zaletela v varnostno zapreko pred Belo hišo, ko ni mogla skozi drugo, pa je avtomobil obrnila, podrla agenta tajne službe, in odpeljala po aveniji Pensilvanija proti kongresu, medtem ko jo je zasledovala kolona policijskih avtomobilov. Na koncu se je zaletela in končala pod policijskimi streli.

Kongresni policisti, ki so skupaj z drugimi odprli ogenj, so si na koncu dneva od preplašenih politikov v kongresu prislužili olajšan aplavz. Sprva so se namreč zbali, da so bili streli namenjeni njim zaradi njihovega nedela pri zagotavljanju proračunskega financiranja vlade, zaradi česar je na prisilnem neplačanem dopustu milijon zveznih uslužbencev, ohromljeno pa je tudi delo vlade in zaprti so nacionalni parki.

Nihče od policistov, ki so ubili žensko, ne bo kaznovan Poleg preiskave o dejanju Careyjeve so uvedli tudi preiskavo o policijskem streljanju, kar je sicer uveljavljena praksa. Že vnaprej pa naj bi bilo jasno, da ne bo nihče od policistov, ki so ubili neoboroženo žensko, kaznovan. Domnevali so, da je oborožena in da je njen avtomobil morda napolnjen z eksplozivom.

Vse podrobnosti še niso potrjene, vendar televizija NBC poroča, da je Careyjeva mislila, da jo zalezuje Obama. Televizija ABC je našla njeno mamo Idello Carey, ki je povedala, da je morala hči zaradi depresije po porodu na zdravljenje.

Careyjeva je lani avgusta rodila hčerko, ki je bila med četrtkovim dogajanjem v avtomobilu. Prestrašeno, vendar po čudežu nepoškodovano, saj je bil avtomobil Careyjeve pošteno prestreljen, so jo prevzele socialne službe.

Za zdaj še ni novic o tem, kdo je oče otroka temnopolte Careyjeve, vendar pa naj bi bila nosečnost nenačrtovana. Careyjeva je lani izgubila službo v zobozdravstveni ordinaciji, domnevno zaradi nesramnosti do pacientov.

Ne spreglejte