Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 10. 2020,
8.43

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

1

Natisni članek

okužba Koronavirus ZDA Donald Trump

Petek, 9. 10. 2020, 8.43

3 leta, 6 mesecev

Trumpov zdravnik: Predsednik je pripravljen na vrnitev v javno življenje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

1

Donald Trump | Ameriški predsednik Donald Trump upa, da bo lahko imel predvolilna zborovanja že konec tedna. | Foto Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump upa, da bo lahko imel predvolilna zborovanja že konec tedna.

Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je končal zdravljenje po okužbi z novim koronavirusom in se ta konec tedna že lahko vrne v javno življenje, je v četrtek sporočil njegov zdravnik Sean Conley. Trump je pozneje sporočil, da se bo danes verjetno spet testiral na novi koronavirus ter da upa, da bo konec tedna že imel predvolilna zborovanja.

Ameriški predsednik Donald Trump, ki se bo na ameriških predsedniških volitvah 3. novembra potegoval za nov predsedniški mandat, je moral zaradi okužbe z novim koronavirusom pred tednom dni v bolnišnico, v ponedeljek pa se je vrnil v Belo hišo, kjer je v izolaciji. "Od vrnitve v Belo hišo je njegovo stanje stabilno in ni znakov, da je bolezen napredovala," je zapisal Trumpov zdravnik Sean Conley in dodal, da se je Trump izjemno dobro odzval na zdravila.

Nancy Pelosi
Novice Pelosijeva bi po okužbi odstavila Trumpa #video

Trump upa, da bo lahko imel že v soboto predvolilno zborovanje

Navedel je še, da bo v soboto minilo deset dni, odkar so pri predsedniku potrdili okužbo. Po njegovih besedah bi se predsednik glede na načrtovano zdravljenje do takrat lahko vrnil v javno življenje, poroča STA. Trump je pred tem poudaril, da ni kužen ter da se počuti dovolj dobro, da lahko nadaljuje predvolilna zborovanja. Pozneje je sporočil, da se bo danes verjetno spet testiral. V telefonskem pogovoru za televizijo Fox News je izrazil upanje, da bo v soboto imel predvolilno zborovanje na Floridi, v nedeljo pa v Pensilvaniji.

Florida in Pensilvanija veljata za ključni državi na predsedniških volitvah, republikanec Trump pa glede na ankete v obeh zaostaja za svojim tekmecem, demokratom Joejem Bidnom. Kljub zagotovilom zdravnika, da Trump nima več simptomov bolezni covid-19, je moral 20-minutni pogovor za Fox News dvakrat prekiniti zaradi težav z glasom in kašljanja.

Gretchen Whitmer
Novice Aretirali skupino skrajnežev, ki so načrtovali ugrabitev guvernerke

 

Ne spreglejte