Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 10. 2024,
9.16

Osveženo pred

1 ura, 33 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Natisni članek

ameriške volitve Elon Musk atentat ZDA volitve Donald Trump

Nedelja, 6. 10. 2024, 9.16

1 ura, 33 minut

Trump pripravil zborovanje na kraju neuspelega atentata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21
Donald Trump in Elon Musk | Donald Trump se je v Butler v Pensilvaniji vrnil natanko mesec dni pred predsedniškimi volitvami. V govoru se je obregnil tudi ob svoje politične nasprotnike in jih označil za notranje sovražnike, ki da so si prizadevali, da bi bil obtožen, in "kdo ve, morda so me celo poskušali ubiti". Navdušenja nad Trumpom ni skrival tudi milijarder Elon Musk. | Foto Reuters

Donald Trump se je v Butler v Pensilvaniji vrnil natanko mesec dni pred predsedniškimi volitvami. V govoru se je obregnil tudi ob svoje politične nasprotnike in jih označil za notranje sovražnike, ki da so si prizadevali, da bi bil obtožen, in "kdo ve, morda so me celo poskušali ubiti". Navdušenja nad Trumpom ni skrival tudi milijarder Elon Musk.

Foto: Reuters

Republikanski kandidat za predsednika ZDA Donald Trump je imel v soboto zborovanje na kraju, kjer je julija preživel poskus atentata. Ob tem je zbranim privržencem v Pensilvaniji zatrdil, da ne bo nikoli odnehal, spraševal pa se je tudi o morebitni vpletenosti političnih nasprotnikov v julijski napad, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Pred natanko 12 tedni (...) me je na tem kraju hladnokrvni morilec hotel utišati," je Donald Trump dejal več deset tisoč podpornikom. Strelca je označil za zlobno pošast in obljubil, da "ne bo nikoli odnehal, se nikoli upognil, nikoli zlomil".

Množica mu je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP navdušeno vzklikala: "Boj, boj, boj!"

Poljski Američani
Novice Ti ljudje lahko Donaldu in Melaniji Trump uničijo sanje

Trump se je v Butler v Pensilvaniji vrnil natanko mesec dni pred predsedniškimi volitvami 5. novembra. V govoru se je obregnil tudi ob svoje politične nasprotnike in jih označil za notranje sovražnike, ki da so si prizadevali, da bi bil obtožen, in "kdo ve, morda so me celo poskušali ubiti".

Fotogalerija
1
 / 6

Varnostni ukrepi so bili na tokratnem zborovanju po navedbah AFP opazno strožji kot na Trumpovem julijskem shodu. Na strehah okoliških zgradb so bili ostrostrelci, območje pa je preletaval dron.

Donald Trump na predvolilnem zborovanju v mestu Butler v Pensilvaniji | Foto: Reuters Foto: Reuters

Donald Trump
Novice Oktobrsko presenečenje za Donalda Trumpa

Trumpu se je na odru pridružil tudi milijarder Elon Musk, ki je med drugim opozoril, da bodo v zveznih državah, kot je Pensilvanija, na volitvah izid verjetno odločile majhne razlike, zato je volivce spodbudil k registraciji za volitve.

Trump "mora zmagati, da ohrani demokracijo v Ameriki", je Muskovo sporočilo še povzela AFP.

Melania Trump v Mar-a-Lagu
Novice Ali Melania rešuje Donalda Trumpa?
Ne spreglejte