Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 5. 2022,
21.10

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

1

Natisni članek

družina otroci tradicija Indija

Torek, 17. 5. 2022, 21.10

1 leto, 11 mesecev

Tožila bosta sina in snaho, ker jima ne dasta vnukov. Znesek je absurden.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

1

Sanjeev in Sadhana Prasad iz Indije v odvetniški zbornici v Haridwarju v Indiji tožita sina in snaho, ker jima po šestih letih zakona nista dala vnukov. Danes bo stekel sodni proces, poroča CNN. 

Sadhana in Sanjeev Prasad, ki živita v Haridwarju, mestu v severni zvezni državi Uttarakhand, sta ta mesec vložila peticijo, v kateri zahtevata 50 milijonov indijskih rupij, kar je skoraj 800 tisoč evrov, odškodnine od njunega 35-letnega sina in njegove 31-letne žene.

V peticiji par trdi, da sta porabila približno 20 milijonov indijskih rupij, kar je skoraj 400 tisoč evrov, za vzgojo sina, ki je edini otrok. "Vzgojila sta ga, izobrazila za pilota. Vse to je bilo drago," je v ponedeljek povedal pravni zastopnik para Arvind Srivastava.

Dala jima bosta leto dni, da se odločita 

"Vidita, da se ljudje v njuni soseščini igrajo s svojimi vnuki, in menita, da bi ga morala imeti tudi onadva. Rekla sta, da se sin in snaha nista poročila zato, da bi živela sama," je povedal njun zastopnik. 

Odločila sta se, da jima morata sin in snaha v naslednjem letu bodisi dati vnuka bodisi odškodnino.

Srivastava je dejala, da se starata in če ne bosta imela vnukov, "ne bo nikogar, ki bi skrbel zanju", ter dodala, da si "vsi starši nekoč želijo biti stari starši".

CNN ni mogel stopiti v stik s sinom in snaho para in ni jasno, ali sta si zagotovila pravno zastopstvo. Procesni narok o zadevi je razpisan za danes.

Po peticiji sta Prasadova sinu in snahi kupila tudi avto ter plačala medene tedne. Tožba se nanaša predvsem na sina in snaho, vendar so v peticiji naštete tudi pritožbe zoper snahino družino.

Skrb za starše je zakonska dolžnost 

Čeprav je tovrstna tožba redka, je tema družinskih obveznosti že dolgo sporna v Indiji, kjer se ohranjanje družinske linije ter skrb za ostarele starše in tašče in taste pogosto obravnavata kot sinova dolžnost. Včasih je to tudi zakonska dolžnost.

Starši lahko zahtevajo mesečno nadomestilo od svojih odraslih otrok v skladu z zveznim zakonom, ki poskuša zaščititi starše in starejše državljane, ki morda ne bodo mogli skrbeti zase. 

Novice Žičniška nesreča zahtevala že tri življenja. Po 40 urah v zraku še osem ljudi. #video
Vladimir Putin in Narendra Modi
Novice Je ta velika država skrivna Putinova zaveznica v boju proti Zahodu?
Šah splošna
Sportal Šahovsko olimpijado bo namesto Rusije gostila Indija
Ne spreglejte