Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 7. 2023,
7.52

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,20

Natisni članek

kriminal Hrvaška strelski napad

Nedelja, 2. 7. 2023, 7.52

10 mesecev

Strelski pohod v Sisku: napadalec naj bi imel psihične težave #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,20

Moški je v soboto zvečer v Sisku začel streljati in pri tem ubil žensko. Ranil je tudi več oseb, štiri huje. Pohod je nadaljeval z zažiganjem hiš in avtomobilov. V mestu je zato zavladala panika. Policija je v obsežni akciji, pri kateri so sodelovali tudi pripadniki specialnih enot, po več urah napadalca prijela in ga malo po 1. uri odpeljala na policijsko postajo.

Pohod je napadalec začel na ulici Capraške Poljane v romskem naselju v bližini rafinerije v Sisku, kjer je začel streljati s kalašnikovko in po poročanju hrvaških medijev pri tem ubil 45-letno žensko. V streljanju je ranil še osem oseb, štiri med njimi huje. Vse poškodovane so prepeljali na zdravljenje v bolnišnico. Po zadnjih informacijah sta dva še vedno v kritičnem stanju, medtem ko naj bi bila dva že izven življenjske nevarnosti.

Strelski pohod po mestu je nadaljeval z uničevanjem vsega pred seboj: streljal je iz kalašnikovke in zažgal dve hiši, ognjeni zublji naj bi se nato razširili na več stanovanjskih objektov. V celoti sta zgoreli dve hiši in eno vozilo, delno pa še ena hiša in vozilo, so sporočile tamkajšnje oblasti.

Tako intervencijska vozila niso posredovala le zaradi streljanja, temveč tudi požarov. Pri intervenciji se je lažje poškodoval tudi eden od gasilcev. Dve osebi sta se lažje poškodovali pri begu. Ena od njiju je otrok, poroča Večernji.hr.

Storilca je hrvaška policija iskala več ur in ga kmalu po 1. uri zjutraj tudi prijela na Ulici kneza Domagoja, približno dva kilometra od prizorišča streljanja, piše Dnevnik.hr.

Zaradi strelskega pohoda so postavili po celem Sisku blokade. Storilca so iskali s pomočjo dronov in termovizijskih kamer, na lokaciji pa so ga s svetilkami iskali tudi pripadniki specialnih enot.

Večernji list je poročal, da naj bi imel storilec predhodne vojaške izkušnje.

Na novinarski konferenci so policisti povedali, da je napadalec star 58 let in da jim pred tem ni bil znan, dokumentacija pa kaže, da so mu pred 20 leti odvzeli neprijavljeno pištolo. "Nič ni kazalo, da bi lahko storil to kaznivo dejanje. Gre za prekršek s področja nedovoljene posesti orožja," je pojasnil vodja kriminalistične policije, ki je dodal, da se je napadalec ob aretaciji vedel nenavadno, a da se policistom ni upiral.

Sosedje napadalca so za Jutranji list povedali, da naj bi imel 58-letnik psihične težave. Imel naj bi posttravmatsko stresno motnjo, v propadajoči hiši pa da je živel sam, brez žene ali otrok. Kljub temu naj ne bi živel v revščini, saj naj bi imel zaradi prodaje zemljišča precej denarja. Dodali so tudi, da je moški verjel, da ga sosedje zastrupljajo.

 

Uroš Blažić
Novice Po petdesetih dneh boja za življenje umrla še deveta žrtev krvavega pohoda v Srbiji
naselje Bisag
Novice Moški z ročno bombo razstrelil sebe in ženo. Hči je uspela pobegniti.
hrvaška policija
Novice Na Hrvaškem z ročno bombo nad delavca elektrogospodarstva
Ne spreglejte