Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 7. 2024,
21.56

Osveženo pred

2 uri, 15 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Francija olimpijske igre Pariz Slovenska hiša

Natisni članek

Ponedeljek, 29. 7. 2024, 21.56

2 uri, 15 minut

Slovenija se je predstavila francoskim turističnim delavcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Slovenska hiša, Pariz, olimpijske igre 2024 | Drugi dogodek v organizaciji STO v Slovenski hiši bo 10. avgusta, ko bodo Slovenijo predstavili tujim medijem. | Foto STA

Drugi dogodek v organizaciji STO v Slovenski hiši bo 10. avgusta, ko bodo Slovenijo predstavili tujim medijem.

Foto: STA

V Slovenski hiši v Parizu, ki je v času olimpijskih iger namenjena promociji Slovenije, so danes gostili delavnico slovenskega turizma. Organizirala jo je Slovenska turistična organizacija (STO), katere direktorica Maja Pak Olaj opaža, da francoski turisti v zadnjem obdobju na novo odkrivajo Slovenijo.

Na delavnici je slovensko turistično ponudbo predstavilo sedem slovenskih turističnih destinacij in združenj, udeležilo pa se je je več kot 30 francoskih turističnih agentov in organizatorjev potovanj. Da je bila delavnica izvedena v času olimpijskih iger, je očitno povečalo zanimanje za Slovenijo, so sporočili iz STO.

Osrednji del delavnice so bila dvostranska srečanja med slovenskimi destinacijami in produktnimi združenji ter francoskimi organizatorji potovanj in turističnimi agencijami. Kot so povedali gostje, je prepoznavnost Slovenije v Franciji povečala tudi nedavna tretja zmaga kolesarja Tadeja Pogačarja na dirki po Franciji.

Direktorica STO Maja Pak Olaj je povedala: "Lahko bi rekli, da francoski turisti v zadnjem obdobju na novo odkrivajo Slovenijo." Navedla je, da je bilo lani število nočitev francoskih gostov v Sloveniji 29 odstotkov večje kot v doslej najuspešnejšem letu 2019, v prvi polovici tega leta pa se trend nadaljuje z 28-odstotno rastjo.

"Slovenski turizem Francoze navdušuje zlasti s ponudbo aktivnosti v čudoviti naravi, z odlično gastronomijo ter z bogatimi doživetji kulture, k rasti trga pa pomembno prispevajo tudi dobre letalske povezave med državama," je naštela Pak Olaj.

STO v času olimpijskih iger v Parizu, ki so se začele v petek in bodo trajale do 11. avgusta, izvaja še številne druge komunikacijske in trženjske aktivnosti. Z njimi Slovenijo predstavlja kot destinacijo, kjer se prepletata vrhunski šport in edinstvena neokrnjena narava, ter kot privlačno, butično in trajnosti zavezano deželo.

Francija je eden od primarnih trgov slovenskega turizma, lani je med tujimi trgi zasedala deveto mesto po številu prenočitev.

Benjamin Savšek
Sportal Razočarani Savšek jezno nad sodniško odločitev: To se ni zgodilo prvič
Bravo Primorje Tučić
Sportal Bravo blestel v Stožicah, Tučić si je oddahnil
Lina Eržen
Sportal Sladka zmaga rokometašev, razočaranje Savška in Kajzerjeve, Erženova prebila led
Summer McIntosh
Sportal Najstnika priplavala zlato Kanadi in Romuniji
Arsenal
Sportal Vrnitev Riere, odhod Elšnika in nova okrepitev Mure, Arsenal pripeljal Italijana
Ne spreglejte