Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 7. 2024,
21.53

Osveženo pred

1 ura, 18 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Arsenal Ricardo Calafiori Timi Max Elšnik NK Olimpija NK Olimpija Albert Riera NK Celje Srdjan Spiridonović NK Mura 1. SNL poletni prestopni rok

Natisni članek

Ponedeljek, 29. 7. 2024, 21.53

1 ura, 18 minut

Nogometna tržnica, 29. julij

Vrnitev Riere, odhod Elšnika in nova okrepitev Mure, Arsenal pripeljal Italijana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Arsenal | Napad Mure je okrepil še 30-letni Avstrijec. | Foto Reuters

Napad Mure je okrepil še 30-letni Avstrijec.

Foto: Reuters

Prva slovenska nogometna liga je v ponedeljek doživela kar nekaj pomembnih novosti. Prvak Celje je sklenil sodelovanje z novim trenerjem, Damirja Krznarja je v knežjem mestu zamenjal povratnik Albert Riera. Olimpijo je zapustil kapetan Timi Max Elšnik, ki je sklenil štiriletno pogodbo s srbskim serijskim prvakom Crveno zvezdo, novo poletno okrepitev pa je predstavila Mura. V Mursko Soboto se je preselil 30-letni avstrijski napadalec srbskih korenin Srdjan Spiridonović. V tujini odmeva drag nakup Arsenala, v London iz Bologne za 50 milijonov evrov prihaja branilec Ricardo Calafiori.

Angleški nogometni prvoligaš Arsenal je tudi uradno potrdil prihod italijanskega reprezentančnega branilca Ricarda Calafiorija. Dvaindvajsetletnik je nazadnje igral za Bologno, ki bo zanj dobila nekaj malega manj kot 50 milijonov evrov odškodnine.

Calafiori, ki je igral tudi za vse mlajše selekcije Italije, je z londonsko ekipo podpisal petletno pogodbo, po kateri bo letno prejemal štiri milijone evrov, je poročal Football Italia.

Mladi branilec, ki je bil v karieri še član Rome, Genoe in Basla, je Bologni v prejšnji sezoni pomagal do prve uvrstitve v ligo prvakov po več kot 60 letih.

Riera
Sportal Uradno: Albert Riera se je vrnil v Celje
Timi Max Elšnik
Sportal Sage je konec, Timi Max Elšnik že pozira v rdeče-belem dresu

Nogometaši Mure so v svojih vrstah pozdravili novo okrepitev. Kot so sporočili iz slovenskega prvoligaša, bo napad okrepil 30-letni Avstrijec s srbskimi koreninami Srdjan Spiridonović. Podpisal je enoletno pogodbo.

Spiridonović je nazadnje igral za Al-Salmiyo iz Kuvajta. V mlajših selekcijah je branil barve dunajskega Rapida, kasneje pa se je preselil na drugo stran mesta k Austrii.

Pot ga je v članski karieri vodila tudi v različne klube po Evropi, bil je član italijanskih Vicenze in Messine, grških Panionisa in Atromitosa, srbske Crvene zvezde, poljskega Pogona Szczecina, turškega Genclerbirligija in litovskega Kauna Žalgirisa. V zadnjih dveh letih je igral v Savdski Arabiji in Kuvajtu.

Spiridonović je v svoji karieri odigral 326 tekem in ob tem dosegel 86 zadetkov in prispeval 32 asistenc.

Bravo Primorje Tučić
Sportal Bravo blestel v Stožicah, Tučić si je oddahnil

"Veseli smo, da smo se dogovorili s Srdjanom, ki ima za seboj že zavidljivo kariero. Verjamemo, da bo s svojo kakovostjo in izkušnjami dodana vrednost naši ekipi. Zelo pomembno je, da si je želel prestopa v Muro, kamor ga je vodil športni motiv," je povedal generalni direktor Mure Agron Šalja.

Muro, ki je sezono v Prvi ligi Telemach začela z dvema zmagama v dveh krogih, so poleti okrepili še Mark Strajnar, Gal Kurež, Vasilios Zogos in Dario Vizinger, še poroča STA.

Ne spreglejte