Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 3. 2019,
12.09

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Tel Aviv napad Benjamin Netanjahu Gaza

Ponedeljek, 25. 3. 2019, 12.09

5 let, 1 mesec

Raketa z območja Gaze zadela hišo pri Tel Avivu, ranjenih sedem ljudi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Raketa, izstreljena z območja Gaze, je danes zadela hišo v bližini Tel Aviva, pri čemer je bilo ranjenih sedem ljudi, so sporočile izraelske oblasti. Zaradi napada je izraelski premier Benjamin Netanjahu napovedal, da bo skrajšal obisk v ZDA, kjer se bo srečal z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom.

Tiskovni predstavnik izraelske vojske v Tel Avivu je potrdil, da je bila raketa izstreljena z območja Gaze, vojska pa je na Twitterju objavila fotografijo območja vzhodno od Tel Aviva. V tem delu mesta so prebivalci ponoči lahko slišati zvok siren za zračni napad.

Donald Trump
Novice Trump meni, da ga je Muellerjevo poročilo opralo krivde

Med poškodovanimi tudi trije otroci

Med ranjenimi v naselju Mishemeret so tudi trije otroci, in sicer dojenček, triletni otrok in 12-letna deklica. Drobci granate so poškodovali tudi 60- in 30-letno žensko. Hišo so zajeli plameni, zdaj je uničena.

Hišo so zajeli plameni, zdaj je uničena. Med ranjenimi so tudi trije otroci. | Foto: Reuters Hišo so zajeli plameni, zdaj je uničena. Med ranjenimi so tudi trije otroci. Foto: Reuters

"Zaradi varnostnih incidentov sem se odločil, da prekinem svoj obisk v Združenih državah Amerike. Čez nekaj ur se bom srečal s predsednikom Donaldom Trumpom in se takoj zatem vrnil v Izrael, da bi natančno vodil operacije," je po dogodku sporočil izraelski premier Benjamin Netanjahu. "Zgodil se je kazniv napad na državo Izrael in mi se bomo odzvali s silo," je dodal.

Donald Trump
Novice Sirija: Trumpovo stališče o Golanski planoti ne upošteva mednarodnega prava

Izrael: Za napadom stoji Hamas

Izrael je po napadu zaprl vse mejne prehode z območjem Gaze in ukazal omejitev ribolovnega območja pred obalo. Izraelska vojska je odgovornost za napad pripisala palestinskemu gibanju Hamas. Kot je sporočila, je Hamas raketo izstrelil z območja mesta Rafah na jugu Gaze.

Vojska je napovedala, da bo na območje Gaze poslala dve dodatni enoti, vpoklicala pa je tudi omejeno število rezervistov za posebne naloge. Napad se je zgodil dva tedna pred predsedniškimi volitvami v Izraelu.

Ne spreglejte