Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 12. 2023,
7.59

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,08

Natisni članek

Skopje Makedonija deklica umor

Ponedeljek, 4. 12. 2023, 7.59

4 mesece, 3 tedne

Pretresljiv umor štirinajstletnice, povezan z umorom 74-letnega frizerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,08
Vanja Gjorchevska, pogrešana, umorjena, Makedonija | Deklico so, kot poročajo balkanski mediji, ugrabili z avtomobilom že prej umorjenega 74-letnega frizerja.

Deklico so, kot poročajo balkanski mediji, ugrabili z avtomobilom že prej umorjenega 74-letnega frizerja.

Štirinajstletno deklico iz Skopja, ki so jo iskali od prejšnjega ponedeljka, ko je izginila na poti v šolo, so našli mrtvo na obrobju makedonske prestolnice. Makedonski minister je potrdil, da je ugrabitev deklice organiziral njen oče. Dekličin umor je povezan še z eno smrtjo, so sporočili z makedonskega državnega tožilstva.  

Ugrabitev 14-letne Vanje Gorčevske je organiziral njen oče, je na novinarski konferenci sporočil makedonski notranji minister Oliver Spasovski, poroča Index.hr. Očetu so odvzeli prostost in ga zaslišali. 

Vanja je umrla le nekaj ur po tem, ko so jo pred tednom dni ugrabili okoli 7.25 na poti v šolo. Truplo deklice so našli v bližini vasi Orman, njen umor pa je povezan z umorom 74-letnega moškega, frizerja Panča Žeževskega iz Velesa, ki so ga umorili nekaj dni prej v Severni Makedoniji, so sporočili s tožilstva. Njegov avtomobil so našli popolnoma zgorel.

Osumljenih je pet oseb, ki so delovale iz koristoljubja. Oba umora je izvedel isti storilec, ostali štirje pa so bili sostorilci. Štiri osumljence so že prijeli, en pa je še na begu. Vsi so makedonski državljani. 

Nejasna povezava med deklico in frizerjem

Po poročanju portala Mia je med aretiranimi tudi oče ugrabljene in nato umorjene deklice, čeprav naj bi po nekaterih podatkih z ugrabitvijo deklice poskušali za denar izsiljevati prav njena starša, pri Žeževskem pa naj bi bil v igri denar oseb, s katerimi je v sorodu. Do razjasnitve njegove vloge v tej zgodbi ostaja v policijskem pridržanju. 

Po poročanju virov Kanala 5 je storilec grozovitega umora 14-letne Vanje gradbeni podjetnik iz Skopja, ki so ga pridržali na Hrvaškem. Po poročanju TV Telma je že od prej poznal umorjenega frizerja Žeževskega, s katerim je vzpostavil stik zaradi domnevnega pridobivanja zlata. Na televiziji trdijo, da so Vanjo ugrabili, da bi njeni starši zanjo plačali odkupnino, vendar so jo dve uri in pol po ugrabitvi ubili.

Nejasna je predvsem povezava med 74-letnikom in 14-letno deklico. Kot je za portal Fokus povedala hči umorjenega frizerja, se nista niti poznala niti nikoli srečala. "Ne oče ne nihče od nas deklice ni osebno poznal. Ne vem še ničesar, razen da so očeta našli mrtvega, zakopanega. Od vas novinarjev prvič slišim, da je bil motiv za umor koristoljubje. Moj oče nikoli ni bil bogat človek, tako da ne vem, kaj pomeni izraz koristoljubje," je novinarjem povedala hči umorjenega 74-letnika.

Deklico ugrabili z vozilom 74-letnika in jo kmalu ustrelili 

Kot navaja Blic, je bilo vozilo, v katerem je morilec skupaj z domnevnimi sostorilci pozneje ugrabil 14-letno Vanjo, last Žeževskega. Ugrabitev so izvedli pred nekim objektom, ugrabitelj pa naj bi zelo dobro poznal teren. Deklico so s pištolo umorili okoli 10. ure, slabe tri ure po ugrabitvi. Istega dne so policisti v bližini vasi Brazda v Skopju našli zažganega citroëna, vozilo 74-letnega frizerja iz Velesa.

streljanje, Švedska, Sandviken
Novice Švedska: zaradi posilstva 15-letnice najstniki obesili taksista
Italija, protesti, nasilje nad ženskami
Novice Po umoru 22-letnice v Italiji protesti proti nasilju nad ženskami
Derek Chauvin, zapor
Novice V zaporu zabodli nekdanjega policista, ki je ubil temnopoltega moškega
Damir Softić
Novice V Murski Soboti ubil 26-letnika, a mu ne bo treba v zapor?
Ne spreglejte