Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 4. 2024,
9.14

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,15

Natisni članek

sreča splet Loterija Slovenije evro milijonarja Eurojackpot

Sreda, 24. 4. 2024, 9.14

1 mesec

Eurojackpot: nove podrobnosti o zgodovinskem dobitku v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,15
Eurojackpot, loterija | Po plačilu 15-odstotnega davka, ki ga prejme občina stalnega prebivališča dobitnika, bo srečni dobitnik ali dobitnica prejel ali prejela 51 milijonov evrov. | Foto Shutterstock

Po plačilu 15-odstotnega davka, ki ga prejme občina stalnega prebivališča dobitnika, bo srečni dobitnik ali dobitnica prejel ali prejela 51 milijonov evrov.

Foto: Shutterstock

V igri na srečo Eurojackpot sta bila v torek izžrebana dva glavna dobitka v vrednosti po 60 milijonov evrov. Eden je bil vplačan v Sloveniji, eden pa v Nemčiji. Gre za najvišji loterijski dobitek v Sloveniji do zdaj, vplačan pa je bil prek spleta na loterija.si, so sporočili iz Loterije Slovenije. Izplačilo dobitka pričakujejo po 6. maju.

Dobitna kombinacija je bila 2, 3, 6, 15, 35 in dodatni 1 in 3.

"Na zadnjem žrebanju za Eurojackpot sta srečno kombinacijo za dobitek 5 + 2, ki je dosegel maksimalni sklad 120 milijonov evrov, pravilno napovedala dva udeleženca. Zmagovalni Jackpot si bosta tako razdelila igralca iz Slovenije in Nemčije ter vsak prejela neverjetnih 60 milijonov evrov," so na loteriji pojasnili v sporočilu za javnost.

Izplačilo po prvomajskih praznikih

Skladno s pravili igre na srečo Eurojackpot lahko Loterija izplača dobitek 5 + 2 sedmi delovni dan po objavi poročila. Izplačilo dobitka pričakujejo po praznikih, po 6. maju. Srečni dobitnik ali dobitnica ima za prevzem dobitka čas vse do 22. julija 2024.

Ko bo dobitek izplačan, bo novica o vrtoglavem milijonskem dobitku zagotovo razveselila tudi občino stalnega prebivališča te osebe, saj bo ta prejela kar devet milijonov evrov davka na dobitek. Podatek o tem, če seveda želi, občina razkrije sama. 

Loterija podatkov o dobitnikih ne razkriva. | Foto: Loterija Slovenije Loterija podatkov o dobitnikih ne razkriva. Foto: Loterija Slovenije

Po plačilu 15-odstotnega davka, ki ga prejme občina stalnega prebivališča dobitnika, bo srečni dobitnik ali dobitnica prejel ali prejela 51 milijonov evrov.

V Sloveniji skoraj deset tisoč različnih dobitkov

Ob milijonskem dobitku, ki je glavna želja marsikaterega sodelujočega v igri Eurojackpot, so udeleženci igre v zadnjem torkovem žrebanju samo v Sloveniji vplačali kar 9.759 različnih dobitkov v skupni vrednosti 60.120.585,60 evrov, so navedli na Loteriji.

Eurojackpot prinaša veselje in povezuje v zbiranju sredstev za slovenske invalidske, humanitarne in športne organizacije več kot 750 tisoč polnoletnih prebivalcev in prebivalk Slovenije, ki so samo v letu 2023 z udeležbo v tej igri zbrali kar 9.831.960 evrov za skupno dobro.

Doslej pri nas šest Eurojackpot milijonarjev

Eurojackpot je tudi prva mednarodna igra, ki smo jo igrali v Sloveniji, in največja mednarodna igra na srečo v Evropi. Samo v letu 2023 je bilo pri igri Eurojackpot izžrebanih 648.078 dobitkov v skupni vrednosti 9.578.297,50 evra. Loterija Slovenije kot soustanoviteljica sodi med najuspešnejše prirediteljice igre, saj je do zdaj kar šest srečnežev v Sloveniji postalo Eurojackpot milijonarjev, štirje od njih so vplačali glavni dobitek 5 + 2, dva pa dobitek 5 + 1. Najvišji dobitek do zdaj je bil vreden 28.207.473,90, vplačan pa je bil leta 2014 v Žalcu.

Rekordni Jackpot je tretji milijonski loterijski dobitek letos, vplačan prek loterija.si. Januarja je bil pri Eurojackpotu izžreban dobitek 5 + 1 v vrednosti 2.398.356,60 evra, v začetku aprila pa je bila pri Lotu izžrebana Šestica, vredna kar 1.961.619,30 evra.

zadetek na Eurojackpotu
Novice Eurojackpot: noro, 60 milijonov evrov igralcu iz Slovenije!
Eurojackpot
Novice Kdo je srečnež, ki je včeraj zadel 117 milijonov evrov?
Bojan Jeršečič Rogaška
Sportal Velika hvala Slatinčanu, ki je zadel eurojackpot
Novice Srečnež zadel 600 tisoč evrov, kaj bo občina z denarjem? #video
Eurojackpot
Novice Kar tretjina loterijskih dobitnikov prej ali slej bankrotira #video
Loto
Novice Pet srečnih Slovencev postalo milijonarjev, najvišji dobitek je prinesel Loto
Ne spreglejte