SiolNET. Novice Svet
7,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Še ena zastrupitev z novičokom, osebi v kritičnem stanju #video

7,57

termometer

V bolnišnici v britanskem Salisburyju zdravijo dve osebi v kritičnem stanju, ki sta bili izpostavljen strupu novičok. Z istim strupom sta bila nedaleč stran marca zastrupljena nekdanji ruski vohun Sergej Skripal in njegova hči Julija.

Policija je dogodek označila za "hujši incident".

Dvojico, moškega in žensko, ki sta stara okoli 40 let, so sicer našli že minulo soboto nezavestna v njuni hiši v vasi Amesbury, nekaj več kot 10 kilometrov oddaljeni od Salisburyja. Sprva so sicer domnevali, da je šlo za predoziranje z drogami.

Za zastrupitev Skripala so obtožili Rusijo

Okrog območij, ki sta jih moški in ženska obiskala pred zastrupitvijo, so vzpostavili varnostne kordone, v Amesburyju in Salisburyju pa so okrepili prisotnost varnostnih sil. Po mnenju policije sicer niso zaznali, da bi bilo ogroženo zdravje širše javnosti, "bodo pa morebitno ogroženost še naprej ocenjevali".

Nekdanji dvojni agent Skripal in njegova hči Julija sta 4. marca letos obležala v kritičnem stanju v Salisburyju po obisku restavracije. Kasneje so ugotovili, da sta bila zastrupljena z živčnim strupom novičok. Po dolgem zdravljenju so oba odpustili iz bolnišnice.

Za njuno zastrupitev so obtožili Rusijo, kar pa ta zanika.

Sergej Lavrov Novice Lavrov: Skripalova zastrupitev bi bila lahko v interesu Velike Britanije Julija Skripal Julija Skripal se želi vrniti v Rusijo Sergej Skripal, zastrupitev Novice ZDA Skripalovima ponuja novo identiteto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 41
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin