Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 7. 2022,
9.52

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

3

Natisni članek

naročniki Netflix

Sreda, 20. 7. 2022, 9.52

1 leto, 9 mesecev

Netflix še vedno izgublja naročnike. Kaj napovedujejo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

3

Netflix | Netflix bo poskušal izvabiti več denarja od obstoječih naročnikov, saj bo dodatno zaračunaval za oglede zunaj naročnikovega doma. | Foto Unsplash

Netflix bo poskušal izvabiti več denarja od obstoječih naročnikov, saj bo dodatno zaračunaval za oglede zunaj naročnikovega doma.

Foto: Unsplash

Ameriški ponudnik pretočnih vsebin Netflix je v drugem letošnjem četrtletju izgubil 970 tisoč naročnikov. Čeprav je naročnike izgubil drugo trimesečje zapored – v prvem je njihovo število upadlo za 200 tisoč, vlagateljev ni razočaral, saj je trg pričakoval izgubo dveh milijonov strank. S poslovnimi izidi je medtem pozitivno presenetil.

Netflix je dobiček iz drugega četrtletja lani povečal za sedem odstotkov, 1,44 milijarde dolarjev, prihodki pa so narasli za 8,6 odstotka na 7,9 milijarde dolarjev. To je bilo bolje od pričakovanj.

Največ naročnikov izgubil v ZDA in Kanadi

Največ, 1,3 milijona, naročnikov je Netflix izgubil v ZDA in Kanadi, a je to vsej delno nadomestil drugje po svetu. Večji osip naročnikov je med drugim preprečila priljubljena znanstvenofantastična serija Stranger Things, ki je v prvih štirih tednih četrte sezone požela 1,3 milijarde ogledov.

Netflix bo poskušal izvabiti več denarja od obstoječih naročnikov, saj bo dodatno zaračunaval za oglede zunaj naročnikovega doma. Težava za podjetje je, da si ljudje delijo gesla, zato napovedujejo strožji nadzor.

Umaknil se je z ruskega trga

Sicer pa je število naročnikov upadlo tudi zaradi vojne v Ukrajini. Netflix se je zaradi sankcij proti Rusiji umaknil s tega trga in tako ostal brez 700 tisoč naročnikov.

Če je upad naročnikov v prvem trimesečju leta povzročil močan upad vrednosti delnice, pa je bilo v torek obratno in vlagatelji so pohiteli z nakupi Netflixovih delnic. Te so se že do konca rednega dela borznega trgovanja podražile za 5,61 odstotka, v podaljšanem trgovanju po objavi rezultatov pa še za 7,85 odstotka na 217,46 dolarja.

Netflix
Novice Uradno: na TV-zaslone prihaja še več reklam
Baja California
Trendi V hudi prometni nesreči umrla igralca iz Netflixove serije
Trendi Netflix slavno serijo Squid Game spreminja v tekmovanje #video
Ne spreglejte