Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 6. 2022,
10.35

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

resničnostni šov tekmovanje Netflix serija Squid Game

Četrtek, 16. 6. 2022, 10.35

1 leto, 8 mesecev

Netflix slavno serijo Squid Game spreminja v tekmovanje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Netflixova slavna serija Squid Game (Igre lignja) je izmišljena južnokorejska serija, v kateri tekmovalci tekmujejo v nizu iger na šolskem dvorišču, ki jih bodo ubile, če izgubijo. Serijo, znano po vlogi ogromne lutke morilke z laserskimi očmi, bodo zdaj spremenili v resničnostni šov, za katerega že poteka izbor tekmovalcev.

Squid Game: Tekmovanje je novo resničnostno tekmovanje, ki temelji na izvirni seriji. Ta je po izidu konec leta 2021 postala Netflixova najbolj priljubljena serija vseh časov. 

Domnevajo, da umorov ne bo

Z resničnostnim šovom bo Netflix podrl kar dva rekorda v zgodovini resničnostne televizije. Zmagovalec tekmovanja naj bi prejel največjo denarno nagrado do zdaj – 4,56 milijona dolarjev –, v šovu pa bo sodelovalo kar 456 tekmovalcev.

Netflix sicer ni povedal, kako nameravajo igro prilagoditi resničnostnemu šovu. V seriji velikanska lutka odloča o usodi ljudi oziroma tem, ali naj zamaskirani stražarji usodno ustrelijo tekmovalce v glavo, domnevajo pa, da umorov v šovu ne bo.

Trenutno poteka izbor tekmovalcev, ki jih zanima sodelovanje v grozljivih igrah. Čeprav je izvirno serijo ustvaril južnokorejski režiser, v njej pa nastopajo korejski igralci, ki vseskozi govorijo korejsko, za tekmovanje iščejo govorce angleškega jezika z vsega sveta. 

Netflixova serija Squid Game je najbolj znana po vlogi ogromne lutke morilke z laserskimi očmi. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Netflixova serija Squid Game je najbolj znana po vlogi ogromne lutke morilke z laserskimi očmi. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Revni so za enkratno uporabo

Serija Squid Game je postala mednarodni fenomen zaradi svoje ostre družbene note, pa tudi zaradi vizualnih podob in predrznosti. Gre za devetdelno preživitveno dramo, ki prikazuje distopično podobo kapitalizma. Avtor je korejski režiser Hvang Dong Hjuk. Zgodba se začne kot otroška igra, a se hitro spremeni v grozljiv boj za življenje. V seriji so revni za enkratno uporabo – če igro izgubijo, jih ubijejo. 

Takoj po začetku predvajanja se je serija dvignila na vrh lestvic v več kot 90 državah, tudi v Sloveniji. V Južni Koreji je povzročila celo preobremenitev medmrežne infrastrukture, zaradi česar je tamkajšnji ponudnik medmrežnih storitev tožil Netflix in zahteval odškodnino. V tujini je serija nemudoma povečala tudi zanimanje za učenje korejščine.

Oboževalci serije, ki se tekmovanja ne bi radi udeležili, pa so kljub vsemu prejeli dobre novice – Netflix pripravlja tudi drugo sezono serije, katere čas izida pa še ni znan.

Preberite še:

Squid game
Novice Kriptovaluta Igre lignja zrasla za več kot 40.000 odstotkov v treh dneh
Ne spreglejte