Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 9. 2018,
11.19

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

3

Natisni članek

Nemčija Horst Seehofer migracije

Četrtek, 6. 9. 2018, 11.19

5 let, 7 mesecev

Nemški notranji minister: Vprašanje migracij je mati vseh problemov pri nas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

3

Horst Seehofer | Seehofer je vse do zdaj o razmerah v Chemnitzu molčal, njegove izjave pa lahko verjetno pripišemo tudi dejstvu, da bodo na Bavarskem 14. oktobra deželne volitve. CSU ima tam absolutno večino, a bi jo zdaj zaradi vedno večje priljubljenosti AfD lahko izgubila. | Foto Reuters

Seehofer je vse do zdaj o razmerah v Chemnitzu molčal, njegove izjave pa lahko verjetno pripišemo tudi dejstvu, da bodo na Bavarskem 14. oktobra deželne volitve. CSU ima tam absolutno večino, a bi jo zdaj zaradi vedno večje priljubljenosti AfD lahko izgubila.

Foto: Reuters

Nemški notranji minister Horst Seehofer se je ostro izrekel o migracijah v Nemčiji in stopil v bran protestnikom, ki v Chemnitzu na vzhodu Nemčije tudi nasilno izražajo nasprotovanje priseljevanju, danes poročajo nemški mediji. "Vprašanje migracij je mati vseh političnih problemov v tej državi," je poudaril Seehofer.

Seehofer, velik nasprotnik politike kanclerke Angele Merkel, ko gre za migracije, je ob robu srečanja svoje bavarske Krščansko-socialne unije v sredo poudaril, da so migracije "mati vseh problemov" v Nemčiji, danes poročata časnika Bild in Welt, ki se sklicujeta na udeležence sestanka.

Predsednik CSU je tudi za današnjo izdajo časnik Rheinischen Post povedal enako, ko je odgovarjal na vprašanje o vzponu desničarske Alternative za Nemčijo (AfD) v Nemčiji.

protest
Novice V Metliki protestirali proti postavitvi migrantskih centrov

"Prvič imamo stranko desno od unije, ki se ji je srednjeročno uspelo uveljaviti, razdeljeno državo in pomanjkanje podpore ljudskim strankam v družbi," je komentiral Seehofer. Termin ljudska stranka se v nemški politiki nanaša na stranko, ki je načeloma odprta za volivce iz vseh družbenih slojev, ne glede na njihov morda različen svetovni nazor.

Kot je nadaljeval Seehofer, takšnega stanja v Nemčiji morda ne gre pripisati samo migracijski politiki, a "vprašanje migracij je mati vse političnih problemov v tej državi. To govorim že leta in to potrjujejo številne javnomnenjske raziskave," je bil prepričan Seehofer.

Protesti v Chemnitzu
Novice Med protestniki v Chemnitzu izbruhnili spopadi, 18 ljudi je ranjenih #foto #video

Kot je nadaljeval, številni ljudje danes skrbi glede svojega socialnega položaja povezujejo z vprašanjem migracij. Seehofer je ob tem opozoril tudi na težave pri iskanju evropske rešitve za uravnoteženo razporeditev migrantov znotraj EU, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na srečanju CSU je minister, ki je junija prav zaradi vprašanja migracij sprožil hudo vladno krizo v Berlinu, tudi izrazil razumevanje za ljudi, ki se "upirajo", kot na primer v Chemnitzu. Tam so po uboju moškega 25. avgusta, ki naj bi ga zagrešila iraški in sirski begunec, vzniknili protesti desničarjev, tudi nasilni.

protesti Chemnitz Nemčija
Novice Na novih protestih v nemškem Chemnitzu več tisoč ljudi

Seehofer je ob tem po besedah virov s srečanja izpostavil, da to ne pomeni, da so ti jezni ljudje nacisti. Najprej se je zgodil brutalen zločin, je poudaril notranji minister na sredinem srečanju CSU. Po poročanju medijev je prav tako dejal, da uboj 35-letnika ne upravičuje nemirov in da vztraja pri ničelni toleranci do nasilja.

 

Ne spreglejte