SiolNET. Novice Svet
4,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rekordno število okuženih na Hrvaškem #video

4,86

termometer

Na Hrvaškem so v minulih 24 urah zabeležili še 369 novih okužb z novim koronavirusom in tri smrtne žrtve bolezni covid-19, je danes potrdil nacionalni štab civilne zaščite. Gre za rekordno število okužb v enem dnevu. Trenutno je aktivnih 2634 primerov. Med njimi se jih 269 zdravi v bolnišnici, od tega 15 na ventilatorjih. Umrlo je 194 bolnikov.

Svoja dnevna sporočila o epidemiološkem stanju je že objavilo tudi nekaj županijskih štabov civilne zaščite. Zaenkrat je največ novih primerov v splitsko-dalmatinski županiji (114), v Zagrebu so potrdili 79 novih okužb. V zadrski županiji so od srede zabeležili 19 primerov, o 15 novih okužbah so poročali iz primorsko-goranske županije. V istrski županiji so potrdili štiri nove primere.

Nemčija razširja rdeč seznam na Hrvaškem

Potem ko je Nemčija zaradi naraščanja števila okuženih z novim koronavirusom dve dalmatinski županiji že uvrstila na rdeči seznam, je nanj dodala že Zadrsko županijo. To pomeni, da bodo morali vsi povratniki v Nemčijo, ki so bili v teh hrvaških županijah, opraviti obvezno testiranje. Dokler ne bodo dobili rezultatov testov, bodo morali biti v domači izolaciji.

Nemški inštitut Roberta Kocha je že 20. avgusta za tvegano območje razglasil Splitsko-dalmatinsko in Šibeniško-kninsko županijo. Včeraj se jim je pridružila še Zadrska županija, poroča HRT. Tam naj bi trenutno letovalo več kot 11 tisoč nemških turistov. Včeraj je bilo v Zadrski županiji odkritih 12 novih primerov okužb, danes 19.

Hrvaška, Zagreb Novice Na Hrvaškem znova velik skok okuženih s koronavirusom

Istra ostaja na nemškem varnem seznamu držav

Istra, ki je med nemškimi turisti najbolj priljubljena destinacija, ostaja na varnem seznamu. Povprečno število na novo okuženih na 100.000 prebivalcev v istrski županiji je med 18. in 31. avgustom znašalo 3,25 osebe. Danes so po neuradnih podatkih odkrili štiri novookužene, včeraj devet.

stra, ki je med nemškimi turisti najbolj priljubljena destinacija, ostaja na varnem seznamu. stra, ki je med nemškimi turisti najbolj priljubljena destinacija, ostaja na varnem seznamu. Foto: Getty Images

Nemško merilo, da je območje označeno za tvegano, je, da v preteklih sedmih dneh število okužb preseže 50 na sto tisoč prebivalcev. V Sloveniji je meja za epidemiološko varno državo deset okuženih oseb na 100.000 prebivalcev. Hrvaško so na rdeči seznam doslej uvrstili Slovenija, Avstrija, Velika Britanija in Ciper.

Vodja hrvaškega inštituta za javno zdravje Krunoslav Capak je na včerajšnji novinarski konferenci dejal, da padec števila novoobolelih pričakujejo konec septembra ali v začetku oktobra. Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije pa so včeraj poostrili ukrepe v še treh celinskih županijah, predvsem ko gre omejeno število ljudi na porokah in podobnih družabnih dogodkih.

V Srbiji manj kot sto okužb

V Srbiji so medtem v preteklih 24 urah medtem potrdili 95 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, za covidom-19 pa sta umrli še dve osebi, so sporočili pristojni. V državi je trenutno zaradi covida-19 hospitaliziranih 545 bolnikov, od katerih jih je 41 na ventilatorjih. V preteklem dnevu so opravili 8432 testov, od začetka epidemije pa 955.730. V Srbiji se je do zdaj z novim koronavirusom okužilo 31.676 ljudi, umrlo je 718 bolnikov, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug, povzema STA.

V Severni Makedoniji in Črni gori precej novih okužb

V Severni Makedoniji so potrdili 166 novih okužb, preminil ni nihče. V državi imajo trenutno 2191 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom, od tega 744 v Skopju. V preteklih 24 urah so opravili 1756 testov, od začetka epidemije pa 153.462, piše STA. V Severni Makedoniji so do zdaj zabeležili 14.762 primerov okužbe, za boleznijo covid-19 je umrlo 606 ljudi.

V Črni gori so zabeležili 146 novih primerov. V državi imajo trenutno 897 aktivnih primerov. V preteklem dnevu so opravili 779 testov, za covid-19 ni umrl nihče, piše STA. Od začetka epidemije so v Črni gori potrdili 5165 okužb z novim koronavirusom, bolezni covid-19 so podlegli 104 ljudje.

Tudi na Kosovu veliko okužb

Na Kosovu so od 13. marca, ko so potrdili prvi primer, našteli skupno več kot 13.700 okuženih z novim koronavirusom, od tega 112 v zadnjem dnevu ob 488 testiranjih. Covidu-19 je podleglo skupno 539 ljudi, med njimi šest v zadnjih 24 urah. Trenutno je na Kosovu po poročanju Tanjuga 3251 aktivnih okužb, še piše STA.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin