Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 11. 2020,
10.39

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

21

Natisni članek

terorizem teroristični napad

Sreda, 25. 11. 2020, 10.39

3 leta, 4 mesece

Napad v Švici: 28-letnica z rokami in nožem nad dve ženski

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,90

21

Švica | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Mlada Švicarka je v torek popoldne v trgovini v švicarskem mestu Lugano ranila dve drugi ženski, eno od njiju huje. 28-letna napadalka je švicarski policiji znana iz preiskave v povezavi z džihadizmom, ki je potekala leta 2017. Napad obravnavajo kot teroristično dejanje.

Pariz terorizem Francija
Novice Teroristični napadi zahtevali manj življenj, na Zahodu porast skrajno desnega terorizma

Napadalka je po prvih ugotovitvah preiskave v večji trgovini v Luganu na jugu Švice najprej poskušala z rokami zadaviti eno žensko. Po navedbah prič je šlo za prodajalko, ki je bila pri tem lažje poškodovana. Nato je napadalka z nožem po vratu porezala še eno žensko, ki je bila huje poškodovana.

28-letnico, ki prihaja z območja Lugana, so obvladale druge stranke trgovine. Za tem so jo aretirali policisti, je sporočila policija v kantonu Ticino. Preiskavo je prevzela zvezna policija, ki je v torek na Twitterju sporočila, da preiskuje domnevni teroristični napad. "Švicarski policiji je poznana iz preiskave v zvezi z džihadističnim terorizmom iz leta 2017," so zapisali nekaj ur kasneje.

"Ta napad me ne preseneča," je v torek dejala načelnica zvezne policije Nicoletta della Valle. Poudarila je, da se tovrstni napadi dogajajo povsod po svetu. Spomnila je na napad, v katerem je bil septembra ubit 29-letni Portugalec. Tudi ta napad obravnavajo kot teroristično dejanje. Dva Švicarja, stara 18 in 24 let, so aretirali tudi v povezavi s terorističnim napadom na Dunaju v začetku meseca.

Avstrijski kancler je na Twitterju obsodil torkov napad v Luganu. Izrazil je sočutje z žrtvami in Švici zagotovil podporo. Švica sicer do zdaj ni bila tarča večjih terorističnih napadov kot na primer sosednja Francija, piše STA.

Avstrija policija avstrijska policija
Novice Avstrijska policija preiskala domove 40 domnevnih neonacistov
Ne spreglejte