Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 11. 2022,
9.22

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86

15

Natisni članek

družabna omrežja Twitter Elon Musk

Četrtek, 3. 11. 2022, 9.22

1 leto, 5 mesecev

Na Twitterju pripravili seznam, na katerem se nihče noče znajti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,86

15

Elon Musk, Tesla |  Milijarder Elon Musk, ki je prejšnji teden prevzel Twitter, je razpustil celoten upravni odbor podjetja ter postal izvršni direktor podjetja. | Foto Guliver Image

Milijarder Elon Musk, ki je prejšnji teden prevzel Twitter, je razpustil celoten upravni odbor podjetja ter postal izvršni direktor podjetja.

Foto: Guliver Image

Po tem, ko je najbogatejši Zemljan Elon Musk prevzel Twitter, so na tem družabnem omrežju pripravili seznam okoli 3.700 zaposlenih, ki jih nameravajo odpustiti.

Novice Elon Musk prevzel Twitter in najprej odpustil glavne direktorje

Vse od prejšnjega tedna, ko je Musk dokončno prevzel Twitter, po različnih oddelkih poteka ocenjevanje zaposlenih in presojanje, koga bi obdržali in koga odpustili, poroča bussinessinsider.com. Sezname zaposlenih naj bi nato poslali Musku in njegovi ožji ekipi.

Musk je že takoj po prevzemu podjetja odpustil večino direktorjev v podjetju.

Fotografija nadrejene, ki spi na tleh, postala viralna

Ena od zaposlenih na Twitterju je medtem objavila fotografijo vodje oddelka za upravljanje produktov Esther Crawford, ki je spala kar v službi na tleh. Crawfordova se je na objavo fotografije odzvala z besedami, da je včasih treba tudi prespati na tleh, ko se ekipa trudi ujeti roke.

Kot je znano, je tudi Musk spal na tleh, ko se je njegovo podjetje za proizvodnjo električnih avtomobilov Tesla trudilo doseči zastavljene cilje.

Na Twitterju je trenutno zaposlenih 7.500 ljudi. Junija jih je bilo 8.200, a jih je več sto, potem ko je postalo jasno, da bo družbo prevzel Musk, samih zapustilo podjetje.

Elon Musk in Justine Wilson
Trendi So stare zamere pozabljene? Elona Muska ujeli z nekdanjo ženo. #foto

Musk napovedal mesečno plačilo za modro kljukico na Twitterju

Musk je včeraj sporočil, da bo po novem za modro kljukico ob imenu uporabnikov družbenega omrežja Twitter, s katero se izkazuje pristnost računa, treba plačati osem dolarjev mesečno. Kritiki opozarjajo, da bi lahko ta korak otežil prepoznavanje zanesljivih virov, poroča britanski BBC.

Modra kljukica ob imenu uporabnikov Twitterja, največkrat znanih oseb oz. organizacij, je trenutno uporabnikom na voljo brezplačno. Družbeno omrežje jo je uvedlo leta 2009 po obtožbah, da ne ukrepa dovolj za preprečevanje lažnih računov.

"Moč ljudem! Modra za osem dolarjev na mesec," je v torek tvitnil novi izvršni direktor Twitterja in ob tem trenutno metodo verifikacije označil za "sistem gospodarjev in kmetov". Kot je pojasnil, je sprememba nujna za odpravo goljufij.

Dozdajšnji način preverjanja uporabnikov za modro kljukico je vključeval kratek spletni obrazec za prijavo in je bila rezervirana za tiste, katerih identitete so bile tarča lažnega izdajanja, kot so znane osebnosti, politiki in novinarji, pojasnjuje BBC.

Musk, sicer najbogatejši Zemljan, je ob tem dodal, da bodo imeli plačljivi uporabniki prednost pri odgovorih in iskanju uporabnikov ter polovico manj oglasov.

Sprememba je del vrste ukrepov, s katerimi želi Musk prevetriti poslovanje Twitterja, ki že več let ni ustvaril dobička. S tem želi zmanjšati odvisnost podjetja od oglaševanja.

Kritiki menijo, da bi lahko napovedana sprememba otežila prepoznavanje zanesljivih virov na družbenem omrežju. STA

 

Ne spreglejte