SiolNET. Novice Svet
1,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sanjske plaže se spreminjajo v črno grožnjo #video #foto

1,09

termometer

Zaradi puščanja naftovoda je ob južni kalifornijski obali nastal večji naftni madež, župan v mestu Huntington Beach je dogodek že razglasil za okoljsko katastrofo. Na plaže s črnimi naftnimi madeži naplavlja tudi mrtve ribe, ogrožene so ptice.

Po ocenah podjetja Amplify Energy iz Houstona je iz njihovega naftovoda na morskem dnu izteklo okoli 573 tisoč litrov nafte, natančnega vzroka za izliv še niso odkrili, poročajo tuji mediji. 

Madež, ki so ga odkrili pretekli petek, pokriva približno 13 kvadratnih kilometrov Tihega oceana, v soboto naj bi nafta nehala iztekati.

Razlitje naj bi se zgodilo zaradi napake pri povezavi z naftno ploščadjo Elly, ki jo upravlja Beta Offshore, kalifornijska hčerinska družba podjetja Amplify Energy

"Cevovod je zaprt, preostalo nafto smo izčrpali," je na novinarski konferenci dejal Martyn Willsher, izvršni direktor podjetja Amplify Energy. "Cevovod je zaprt, preostalo nafto smo izčrpali," je na novinarski konferenci dejal Martyn Willsher, izvršni direktor podjetja Amplify Energy. Foto: Reuters

Obalna straža je v sodelovanju z lokalnimi in državnimi agencijami v čistilni akciji s površine morja odstranjevala naftni madež, namestili so tudi pregrade, da se nafta ne bi razširila do zaščitenega močvirja pri Huntington Beachu.

Mesto Huntington Beach ima okoli 200.000 prebivalcev, pred tremi desetletji pa je doživelo še večji izliv nafte, ko je iz tankerja izteklo 1,6 milijona litrov nafte, so navedli pri STA. Leta 2015 je severno od Santa Barbare iz naftovoda izteklo 541.000 litrov nafte.
1 / 5 Mesto Huntington Beach ima okoli 200.000 prebivalcev, pred tremi desetletji pa je doživelo še večji izliv nafte, ko je iz tankerja izteklo 1,6 milijona litrov nafte, so navedli pri STA. Leta 2015 je severno od Santa Barbare iz naftovoda izteklo 541.000 litrov nafte.
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5
Rusija Novice Zaradi razlitja goriva v Sibiriji aretirali direktorja termoelektrarne #video Novice Na počivališču Barje se je razlila nevarna kislina, evakuirali 60 stanovalcev (foto in video) Novice 18,7 milijarde evrov odškodnine zaradi razlitja nafte v Mehiškem zalivu Novice Zaradi razlitje kemikalije brez vode iz pipe 300.000 Američanov Novice Na pomurski avtocesti očistili razlitje, promet znova sproščen

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin