Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 7. 2021,
9.03

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,27

1

Natisni članek

Antonov Rusija radar izginotje potniki letalo

Torek, 6. 7. 2021, 9.03

2 leti, 9 mesecev

Našli razbitine izgubljenega letala, preživelih najverjetneje ni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,27

1

antonov-26 | Na letalu so bili predvsem potniki iz Palane, med njimi štirje člani lokalnih oblasti in županja tega mesta z okoli 3000 prebivalci Olga Mohirjova. Na krovu naj bi bil tudi otrok, rojen leta 2014. | Foto Reuters

Na letalu so bili predvsem potniki iz Palane, med njimi štirje člani lokalnih oblasti in županja tega mesta z okoli 3000 prebivalci Olga Mohirjova. Na krovu naj bi bil tudi otrok, rojen leta 2014.

Foto: Reuters

Na Kamčatki na ruskem Daljnem vzhodu, kjer so zjutraj izgubili stik s potniškim letalom antonov an-26, na katerem je bilo 28 ljudi, so našli razbitine letala, natančnih informacij o lokaciji pa za zdaj še ni. Po poročanju ruskih medijev je letalo najverjetneje strmoglavilo v Ohotsko morje. Preživelih naj ne bi bilo.

Letalo antonov an-26 je bilo na poti iz mesta Petropavlovsk-Kamčatski v mesto Palana na polotoku Kamčatka, ko okoli 4.40 po srednjeevropskem času naenkrat ni več navezalo predvidenega stika s kontrolorji poleta in je izginilo z radarjev. Vreme na območju je bilo takrat megleno in oblačno.

Po večurni iskalno-reševalni operaciji so našli razbitine letala, je za rusko agencijo Tass potrdil izvršni direktor letalske družbe Petropavlovsk-Kamčatski Aleksel Hrabrov, še navaja STA, Hrabrov pa ni povedal, kje točno se te nahajajo. Neimenovani vir v reševalnih službah je to potrdil in povedal še, da je letalo pred strmoglavljenjem trčilo v hrib. Dejal je tudi, da preživelih ni.

Letalo je sicer z radarjev izginilo tik pred začetkom pristanka v Palani, ko je bilo od tamkajšnjega letališča oddaljeno le še devet kilometrov. Kasneje naj bi zaznali šibke radijske signale nekje z Ohotskega morja. Iskanje razbitin s helikopterji in patruljno ladjo so zato omejili na območje v krogu od 15 do 25 kilometrov od Palane s poudarkom na morju.

Po poročanju Tassa je bilo letalo staro skoraj 40 let, sicer pa so ta tip letal izdelovali v času Sovjetske zveze v letih 1969-1986. Še vedno jih marsikje uporabljajo, udeležena so bila že tudi v vrsti nesreč.

 
Avtomoto To ni znanstvena fantastika, na Slovaškem poletel prvi avto #video
boeing 737-200, letalo
Novice Tovorno letalo zasilno pristalo v morju, eden od pilotov v kritičnem stanju
nesreča letalo 2014
Novice 298 mrtvih nad Ukrajino: po skoraj sedmih letih začetek glavnega dela sojenja #video #foto
letalo nebo
Novice To je razlog, zakaj je Bidnovo letalo z novinarji obtičalo za več ur

Ne spreglejte