Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 7. 2024,
20.18

Osveženo pred

2 uri, 46 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
demokrati kandidatura ZDA Kamala Harris

Natisni članek

Torek, 23. 7. 2024, 20.18

2 uri, 46 minut

Kamalo Harris podprla tudi demokratska kongresna voditelja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
Kamala Harris | Kamala Harris ima zdaj že javno podporo več kot 30 demokratskih senatorjev, več kot 80 članov predstavniškega doma kongresa in praktično vseh demokratskih guvernerjev zveznih držav. Od uglednih demokratov manjka še podpora Baracka Obame. | Foto Reuters

Kamala Harris ima zdaj že javno podporo več kot 30 demokratskih senatorjev, več kot 80 članov predstavniškega doma kongresa in praktično vseh demokratskih guvernerjev zveznih držav. Od uglednih demokratov manjka še podpora Baracka Obame.

Foto: Reuters

Vodja senatne večine Chuck Schumer in vodja demokratske manjšine v predstavniškem domu ameriškega kongresa Hakeem Jeffries sta danes na novinarski konferenci izrekla podporo predsedniški kandidaturi Kamale Harris, poroča ameriška televizija CNN. Od uglednih demokratov tako Harris manjka le še javna podpora nekdanjega predsednika ZDA Baracka Obame.

Podpredsednica ZDA, 59-letna Kamala Harris, je hitro nabrala podporo ključnih demokratov in v ponedeljek tudi podporo večine delegatov na letošnji nacionalni konvenciji stranke, kar ji je praktično zagotovilo predsedniško nominacijo in si mora zdaj izbrati še podpredsedniškega kandidata.

Schumer in Jeffries se v ponedeljek še nista pridružila demokratskim politikom pri izreku podpore in sta napovedala, da se bosta s podpredsednico ZDA najprej pogovorila. CNN poroča, da sta to zdaj storila in jo podprla.

Manjka ji še podpora Obame

Harrisova ima zdaj že javno podporo več kot 30 demokratskih senatorjev, več kot 80 članov predstavniškega doma kongresa in praktično vseh demokratskih guvernerjev zveznih držav. Od uglednih demokratov manjka še podpora Baracka Obame.

V prvih 24 urah, odkar je predsednik ZDA Joe Biden naznanil odstop od kampanje, je Harrisova prejela 81 milijonov dolarjev donacij za kampanjo, kar je rekord, je sporočil njen volilni štab.

Bela hiša je danes sporočila, da bo Biden zgodovinsko odločitev o odstopu od kampanje Američanom podrobneje razložil v neposrednem televizijskem nagovoru v sredo zvečer po lokalnem času.

81-letni Biden je odstopil, potem ko se je nanj zelo povečal pritisk iz stranke zaradi slabega nastopa na televizijskem soočenju z republikanskim predsedniškim kandidatom Donaldom Trumpom.

Kamala Harris
Novice Kamala Harris z zadostnim številom demokratskih glasov
Joe Biden, Kamala Harris
Novice Animirana junakinja serije Simpsonovi naj bi napovedala kandidaturo Harrisove
Joe Biden
Novice Cerar: Bidnova poteza prava, a prepozna
Joe Biden
Novice Svetovni voditelji s pokloni Bidnu ob umiku iz predsedniške tekme
Ne spreglejte