Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 11. 2021,
8.58

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,82

3

Natisni članek

policija Avstralija iskalna akcija izginotje deklica

Sreda, 3. 11. 2021, 8.58

2 leti, 5 mesecev

Kaj se je zgodilo z avstralsko deklico?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,82

3

V sredo ponoči so policisti v Zahodni Avstraliji v mestecu Carnarvon razbili vrata majhne hišice, v kateri so po 18 dneh našli štiriletno deklico, ki je izginila iz šotora v odmaknjenem kampu okrog 950 kilometrov severno od Pertha, kjer je šotorila z družino.

Za pogrešano deklico je tekla obširna iskalna akcija, saj so jo iskali na večjem območju, kasneje so jo iskali celo na območju celotne države. V sredo pa jih je sled pripeljala do hišice, ki stoji zelo blizu hiše, kjer je deklica živela s starši. Ti so v zadnjih dneh preživljali pravo nočno moro, medtem ko so čakali na novice glede deklice, poroča CNN.

V sredo so policisti vstopili v zaklenjeno hišo, kjer so odkrili malo deklico, ki jim je odzdravila z besedami: "Moje ime je Cleo." Policisti so povedali, da ob najdbi nepoškodovane deklice v prostoru ni bilo človeka, ki ne bi zajokal. Mama deklice Cleo Ellie Smith je na družabnem omrežju zapisala: "Naša družina je spet popolna."

slovenska policija
Novice Našli pogrešanega 40-letnika iz Maribora

Policisti so v povezavi z dogodkom prijeli 36-letnega moškega, ki ni povezan z družino, je za radio ABC Perth povedal komisar Chris Dawson. Moškega v času, ko so deklico našli, ni bilo v hiši, policija pa ga še zaslišuje.

Iz šotora odšla ponoči

Deklica je s starši kampirala okrog 48 kilometrov severno od mesta Carnarvon, v katerem živijo. Ponoči je spala poleg staršev in okrog pol druge ure prosila za pijačo. Potem naj bi se ulegla nazaj v spalno vrečo, ob šestih zjutraj pa deklice ni bilo več v šotoru. Takoj so začeli iskalno akcijo. Iskali so jo tudi s helikopterjem in po težko prehodnem peščenem terenu ter ob obali. Takoj, ko so videli, da je v prvih urah niso našli, so domnevali, da jo je nekdo ugrabil.

Policija
Novice Pogrešana iz Ljubljane se je vrnila domov

Milijonska nagrada za namig o deklici

Zahodnoavstralska vlada je po tednu dni ponudila milijon avstralskih dolarjev (okrog 750 tisoč ameriških dolarjev) nagrade. Zagnali so tudi iskalne akcije prek družabnih omrežij in nalepili okrog 50 tisoč letakov z dekličino fotografijo. Prejeli so tudi okrog 200 prijav ljudi, ki naj bi videli deklico.

Akcija je veliko podpornikov pridobila tudi v Ameriki in Angliji, kjer so čakali in upali, da deklico vendarle najdejo.

Covid-19. Koronavirus. Bolnišnica. Maska.
Novice Rekord: toliko novih okužb s koronavirusom nismo imeli še nikoli

Nagrade verjetno ne bo prejel nihče

Policisti so malo deklico našli v hiši, ko je sedela na postelji. Čeprav so prejeli več kot tisoč klicev in drugih sporočil, so v izjavi za javnost povedali, da verjetno nihče ne bo prejel denarne nagrade, saj je odkritje deklice plod trdega dela policije in prizadevanja vseh prostovoljcev.

Branko Simonovič
Novice Pismo z nabojem prejel tudi poslanec Simonovič
Ne spreglejte