SiolNET. Novice Svet
8,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Jezero, močno priljubljeno tudi med Slovenci, je popolnoma neprepoznavno #video

8,29

termometer

Gladina Gardskega jezera je zaradi hude suše najnižja po letu 2007, ko so zabeležili enega najnižjih vodostajev v zgodovini. Obala največjega italijanskega jezera, ki je priljubljena turistična točka tudi za številne Slovence, je zato na nekaterih predelih popolnoma spremenila svojo podobo.

Gardsko jezero | Foto: Reuters Foto: Reuters

Temperatura vode v Gardskem jezeru je medtem izjemno visoka. V petek je dosegla skoraj 26 stopinj Celzija, kar je blizu temperatur Karibskega morja, ki ima v povprečju okoli 27 stopinj, poroča euronews.com.

"Tukaj smo bili lani. Ker nam je bilo všeč, smo se letos vrnili in bili šokirani nad spremembo pokrajine," je povedala ena od turistk.

Gardsko jezero | Foto: Reuters Foto: Reuters

Zmanjkuje vode za kmetijstvo

Guverner Lombardije Attilio Fontana je že julija opozarjal, da je v tej regiji zaradi suše že skoraj zmanjkalo vode za kmetijstvo. Kmetje so zato poleg vode iz jezer Maggiore in Como uporabljali tudi vodo iz Gardskega jezera, a je tudi ta vir zdaj ogrožen.

Italijanska reka Pad je sicer že pred mesecem zaradi hude in dolgotrajne suše imela najnižji vodostaj do zdaj. V strugi je bilo namreč le deset odstotkov običajne količine vode. 

Gardsko jezero | Foto: Reuters Foto: Reuters Dekle in robot Novice Razkrita velika slovenska skrivnost Poroka na prvi pogled: Združeno kraljestvo Planet TV Britanska nevesta je za pomoč Ukrajini storila to Bomba Tsar, jedrsko orožje Novice The Washington Post: Pet milijard ljudi bo umrlo zaradi lakote, če …

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin