Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 8. 2018,
8.33

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

Ivanka Trump Donald Trump migranti ZDA

Petek, 3. 8. 2018, 8.33

5 let, 8 mesecev

Ivanka Trump: Goreče nasprotujem ločevanju migrantskih družin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Ivanka Trump | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ivanka Trump, hči ameriškega predsednika Donalda Trumpa, se je v četrtek distancirala od nekaterih politik svojega očeta. Kot je dejala, je odločno proti ločevanju migrantskih družin, mediji pa zanjo niso sovražniki ljudstva. Trump je kasneje tvitnil, da se strinja z njo, ker so sovražniki ljudstva lažni mediji oziroma lažne novice.

Na konferenci, ki jo je v Washingtonu organiziral novičarski spletni portal Axios, je 36-letna Ivanka ločitev na tisoče migrantskih otrok od njihovih staršev v okviru politike ničelne tolerance do migrantov označila za dno te politike. "Goreče sem proti ločevanju družin ter ločevanju staršev in otrok," je poudarila.

Stališče Ivanke Trump je stališče večina Američanov, saj ankete kažejo, da ameriška javnost nasprotuje ločevanju migrantskih družin. Ivanka Trump se je javno distancirala tudi od očetovega neusmiljenega obsojanja medijev. "Mislim, da mediji niso sovražniki ljudstva," je dejala.

Ameriški predsednik je kasneje tvitnil, da se strinja z njo, ker so sovražniki ljudstva lažni mediji oziroma lažne novice. 

Ivanka Trump
Trendi Ivanka Trump oznanila konec svoje modne znamke, ki jo mnogi bojkotirajo

Po predsednikovih tvitih je dopisnik CNN Jim Acosta, ki so ga Trumpovi podporniki na nedavnem zborovanju na Floridi zmerjali, v četrtek na redni novinarski konferenci Bele hiše zahteval pojasnilo glede stališča do medijev. Tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders je medije obtožila, da so krivi za naraščanje napetosti v državi.

"Kot mi je znano, sem prva tiskovna predstavnica Bele hiše v zgodovini, ki potrebuje zaščito tajne službe," je dejala Sandersova in dodala, da mediji nenehno napadajo in kritizirajo predsednika ter vse ljudi v njegovi vladi.

Ivanka Trump, Jared Kushner
Novice Bela hiša razkriva premoženje: Ivanka Trump in njen mož sta zelo bogata

Acosta je vztrajal, naj jasno pred kolegi pove, da niso sovražniki ljudstva in le opravljajo svoje delo, ter izrazil obžalovanje, da mora Sandersova trpeti osebne napade. Sandersova je rekla le, da so predsednikova stališča znana, sama pa jih zagovarja.

Acosta je potem iz protesta zapustil sobo za novinarske konference, njegov sedež pa je nemudoma zasedel drug novinar, ki je pred tem zaradi pomanjkanja prostora stal. Acosta je kasneje na svoji televiziji Sandersovo obtožil, da nenehno laže po službeni dolžnosti, ter dejal, da mu je prekipelo zaradi laži, zavajanj, neumnosti in nesmislov trenutne vlade ZDA.

Ivanka Trump
Novice Ivanka Trump bo postala vladna uslužbenka. Delala bo brezplačno.
Ne spreglejte