Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
25. 7. 2018,
8.44

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

Natisni članek

moda znamka Ivanka Trump

Sreda, 25. 7. 2018, 8.44

5 let, 9 mesecev

Ivanka Trump oznanila konec svoje modne znamke, ki jo mnogi bojkotirajo

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52
Ivanka Trump | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Hčerka ameriškega predsednika Ivanka Trump je sporočila, da je zgodba njene znamke oblačil končana. Od zdaj se bo osredotočala na delo v Washingtonu, kjer pomaga svojemu očetu Donaldu Trumpu.

"Ko smo začeli to znamko, ni nihče predvidel uspeha, ki ga bo doživela. Po 17 mesecih v Washingtonu ne vem, ali se bom še kdaj vrnila v poslovni svet, a vem, da bom v prihodnje nadaljevala delo, ki ga opravljam tu v Washingtonu. Zato je ta odločitev poštena do vseh, moje ekipe in mojih partnerjev," je za Page Six razložila Ivanka Trump ter potrdila konec svoje modne znamke oblačil in modnih dodatkov.

Njena odločitev je sicer povsem pričakovana, saj je znamka vse od izvolitve njenega očeta Donalda Trumpa v Belo hišo doživljala bolj kot ne samo padce. Oblačila in modni dodatki, ki jih je ponujala po dosegljivih cenah, so bili zadnje leto in pol slabo sprejeti med ljudmi in deležni celo bojkota.

Da bi lahko prodali čim več kosov, so strankam ponujali velike popuste, a jih je vse manj želelo kupiti kos s Trumpovim podpisom.

Ivanka bo še naprej pomagala očetu v Beli hiši. | Foto: Getty Images Ivanka bo še naprej pomagala očetu v Beli hiši. Foto: Getty Images

Na koncu je bila najmanj zaželena znamka

Močno je padla tudi spletna prodaja, priljubljena spletna stran Nordstrom pa je celo javno prekinila vse stike z Ivankino znamko in dejala, da nočejo imeti opravka s hčerko takšnega predsednika. Ameriški spletni portal Businessinsider.com poroča, da je spletna prodaja padla za kar 45 odstotkov v primerjavi z letom prej. Znamka se je slabo izkazala tudi novembra lani pri raziskavi kupcev, pri čemer je med več kot 1.600 znamkami padla med zadnjih deset najmanj zaželenih znamk.

Ivanka je po očetovi izvolitvi vodstvo znamke prepustila Abigail Klem, vendar si podjetje po njenem odhodu ni več opomoglo, je za Page Six pojasnil vir. Delo bodo prenehali "čim prej", preostale kose pa še prodajajo v nekaterih ameriških trgovinah.

Trendi Del kolekcije Ivanke Trump odpoklicali, ker so kosi nevarni za zdravje
Ne spreglejte