Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 4. 2017,
10.44

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

5

Natisni članek

Bela hiša Donald Trump Ivanka Trump denar

Sobota, 1. 4. 2017, 10.44

6 let, 6 mesecev

Bela hiša razkriva premoženje: Ivanka Trump in njen mož sta zelo bogata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

5

Ivanka Trump, Jared Kushner | Foto Reuters

Foto: Reuters

Bela hiša je v petek začela razkrivati finančne podatke nekaterih uslužbencev. Glede na te podatke imata hči ameriškega predsednika Ivanka Trump in njen mož Jared Kushner skupaj 741 milijonov dolarjev (695 milijonov evrov) premoženja.

Bela hiša bo razkrila podatke o premoženju okrog 180 ljudi, ki so se 20. januarja ali kasneje pridružili administraciji predsednika Donalda Trumpa.

Namestnik Trumpovega svetovalca Stefan Passantino je pojasnil, da razkritja zadevajo vse uslužbence Bele hiše, ki so zaposleni na višjih delovnih mestih ali pa zaslužijo več kot 161 tisoč dolarjev letno (151 tisoč evrov), razkrili pa bodo finančne podatke oseb v trenutku, ko so se zaposlile v Beli hiši.

Posebni Trumpov pomočnik Jim Schultz je dodal, da se morajo posamezniki z razkritjem strinjati pisno, na ta način pa bodo preprečili nasprotja interesov, morali so se tudi odpovedati drugim položajem.


Preberite še:

-> Kako so Rusi matirali Todorića
-> Peter Prevc: Zlata olimpijska medalja je želja, brca v rit #intervju


Ameriški mediji poročajo, da je administracija Donalda Trumpa bogatejša od prejšnje Baracka Obame.

Poslovno premoženje Ivanke Trump je vredno več kot 50 milijonov dolarjev (47 milijonov evrov), njen delež v hotelski verigi Trump International Hotels znaša med petimi in 25 milijoni dolarjev (med 4,7 milijona in 23 milijonov dolarjev), a je vpisano na njenega moža Jareda Kushnera. Ker je Ivanka Trump nedavno postala uslužbenka Bele hiše, bodo njeno premoženje objavili naknadno.

Kushner ima položaje v 267 korporacijah

Jared Kushner naj bi imel nepremičnine, katerih vrednosti naj bi dosegale številke s šestimi ali sedmimi ničlami, časnik New York Times pa poroča, da skupno premoženje para znaša 741 milijonov dolarjev (695 milijonov evrov).

Kushner naj bi imel položaje v 267 korporacijah in drugih organizacijah, a se je iz teh umaknil. Lani je z nepremičninskim poslovanjem zaslužil več sto tisoč dolarjev.

Bogati strategi in svetovalci

Glavni Trumpov strateg Steve Bannon je od medijske hiše Breitart za svetovanje dobil 191 tisoč dolarjev (179 tisoč evrov), drugje pa naj bi zaslužil okrog milijona dolarjev (940 tisoč evrov). Njegovo premoženje ocenjuje med 3,3 in 12,6 milijona dolarjev (med tremi milijoni in 11,8 milijona evrov).

Tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer je na svoj račun prejel 260 tisoč dolarjev (242 tisoč evrov) in je lastnik več zelo veliko vrednih nepremičnin. Vodja Trumpove volilne kampanje Kellyanne Conway, zdaj pa Trumpova svetovalka, je zaslužila več kot 800 tisoč dolarjev (750 tisoč evrov). Nekdanji predsednik banke Goldman Sachs in zdajšnji predsednik Nacionalnega gospodarskega sveta Bele hiše Gary Cohn je navedel premoženje, vredno vsaj 230 milijonov dolarjev (215 milijonov evrov).

Ne spreglejte