Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 9. 2020,
8.01

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

2

Natisni članek

Vladimir Putin Aleksander Lukašenko protesti Belorusija

Nedelja, 13. 9. 2020, 8.01

3 leta, 7 mesecev

Belorusija: opozicija pripravlja nov množičen shod proti Lukašenku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

2

Protesti v Belorusiji | V Belorusiji že več kot mesec dni potekajo protesti proti beloruskemu predsedniku Aleksandru Lukašenku. | Foto Reuters

V Belorusiji že več kot mesec dni potekajo protesti proti beloruskemu predsedniku Aleksandru Lukašenku.

Foto: Reuters

V Belorusiji je danes napovedan nov množičen protest opozicije, ki so ga poimenovali shod junakov. Protest bo posvečen vsem podpornikom gibanja za demokracijo, med njimi tudi ta teden aretirani beloruski opozicijski aktivistki Mariji Kolesnikovi.

V Belorusiji že več kot mesec dni potekajo protesti proti beloruskemu predsedniku Aleksandru Lukašenku, ki se je razglasil za zmagovalca nedavnih predsedniških volitev. Njegovi številčni nasprotniki trdijo, da je na volitvah v resnici zmagala 38-letna Svetlana Tihanovska, ki je po volitvah zbežala v Litvo, poroča STA.

Marija Kolesnikova
Novice Belorusija: Kolesnikova zaradi groženj s smrtjo vložila ovadbo

Opozicijo poskušajo zatreti z aretacijami in izgoni

Beloruske oblasti poskušajo zatreti opozicijo z aretacijami in izgoni. Ta teden so aretirali opozicijsko aktivistko Marijo Kolesnikovo, ki so jo pred tem domnevno ugrabili in poskušali izgnati v Ukrajino. Oblasti ji očitajo, da je v državi poskušala prevzeti oblast. Kolesnikova je vložila ločeno ovadbo, v kateri predstavnikom varnostnih oblasti očita grožnje s smrtjo in ugrabitev.

Ta teden so v Belorusiji aretirali opozicijsko aktivistko Marijo Kolesnikovo, ki so jo pred tem domnevno ugrabili in poskušali izgnati v Ukrajino.  | Foto: Reuters Ta teden so v Belorusiji aretirali opozicijsko aktivistko Marijo Kolesnikovo, ki so jo pred tem domnevno ugrabili in poskušali izgnati v Ukrajino.  Foto: Reuters

Kljub prepovedi demonstracij, več sto aretacijam in hudemu nasilju prebivalci Belorusije dnevno pozivajo k akciji in protestom. Nedeljski protesti so največji v zgodovini države, samo v Minsku se zbere tudi po več sto tisoč ljudi v podporo Tihanovski, ki je v petek dopolnila 38 let.

Aleksander Lukašenko
Novice Lukašenko se bo v ponedeljek srečal s Putinom

Lukašenko se bo srečal s Putinom

Lukašenko se medtem že pripravlja na obisk v Rusiji, kjer se bo v ponedeljek srečal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Čeprav Putin velja za podpornika Lukašenka, se med beloruskim prebivalstvom krepi upanje, da bo ruski predsednik stopil na njihovo stran in Lukašenka pozval, naj se umakne, poroča STA.

Ne spreglejte